MIX

Barcelonamixen är mixad och ikväll har vi tränat spanska fraser ur en rolig bok från början av 80-talet. Mixtura de semillas para periquitos. Det betyder undulatfröblandning. Världens bästa namn på mixen med musik insåg jag nu!

Tour

Dagarna innan Barcelona ska jag fördriva i London tillsammans med min pappa och min lillasyster med tillhörande kompis. Vi ska bara hänga i två dagar, med fokus på fredag kväll då vi ska på, håll i dig, hardcorefestival. Pappa står för planeringen (XleifX). Det är så fint med föräldrar som vill understödja och främja sina barns intressen. Jag vet inte vad jag åker med i form av. Vuxet sällskap? Gammalt hardcorechix? Barnvakt? Torsdag morgon är tid för avfärd iaf, och sedan möter jag upp med Kalle på Girona flygplats i Spanien på söndag. Jag har inte varit utanför Sveriges gränser sen jag var i Tyskland förra sommaren. Typiskt mig att trycka in tre länder (Norge över nyår) på bara en månad. Det kommer om möjligt bli ännu tystare här.

Poney honey money

 +  +  +  = SANT.

16, maybe less

Jag är sugen på vin. Eller kanske folköl. Ska nog handla några Tuborg när jag förärar Netto med ett besök inom en timme. Och allt detta trots att det bara är tisdag. Fast imorgon är jag ledig igen. Är rätt dålig på sånt. Inte så att jag inte gillar de lediga dagarna, svårt att låta bli, men vad ska man göra när man inte längre har någon kurslitteratur att läsa och ha angst över? Jag gillar det, men det känns ovant. Precis som med pirr i magen.

Större än Tyrannosaurus rex

Låten vi spelade in på nyår finns nu att avnjutas på Nyårsorkesterns MySpace. 2006 är ju snart rätt inaktuellt, men låten är en hit 4ever.

Om du nån gång varit nere på Kos,
så vet du hur det känns att festa med oss.

Fjärilar i magen

Ska upp halv fem imorgon. Men SPELA ROLL.

Stockholmshöst

Okej, jag var rätt dålig på det där med att ta med kameran överallt. Det är liksom inte så roligt när fokus alltid hamnar på fel objekt, speciellt när fokus, vilket objekt det än hamnar på, överhuvudtaget bara innebär blurr och pixlar. Så veckans bilder får blandas upp med ett par andra som tagits från september och framåt. Så, halva hösten (en rätt händelserik sådan, vilket ju framgår av bilderna) 06!:



1. Varje dag tidskriftsleveranserna kommer till Pressbyrån är som julafton. I Kalle Anka & Co hittade jag mitt senaste fynd. 2. En söt kille kom och sydde hemma hos mig förra veckan. Väldigt händig! 3. När jag är i Västervik brukar jag och min syster alltid köra runt och lyssna på hardcore i bilen. Om vädret tillåter med neddragna fönster, såklart. En fin tradition. 4. Maria in action under vår öl- och Pop'n music-kväll för några veckor sedan. 5. På jobbet sätter min ena chef upp kom-ihåg-lappar om nödvändiga saker som är lätta att glömma bort. Exempelvis "Ctrl+Del+Alt=Starta om". 6. Min vän Daniel kom och fikade hos mig i mitten av förra veckan. Kaffet blev wok+folköl efter konstaterandet att båda annars skulle ha ätit middag ensamma.


Det var det. Usch vad trist. Måste köpa en ny kamera.


Lär känna mig, del 3

Fick mailet nedan häromdagen, men eftersom jag varken vill eller orkar skicka runt det så gör jag det enkelt och postar det här, trots sjukt tråkiga frågor. Och vadå "årets frågeformulär"? Och haha, "bara ge allt!". Jaja:


Hallå!

Då var det dax att fylla i årets frågeformulär! Ok, så här ska du göra,och försök att inte vara lat och förstöra det roliga. Bara ge allt! Kopiera texten (inte vidarebefordra) hela detta mail i ett nytt mail som du kan skicka. Ändra alla svaren så att de stämmer för dig. Skicka det sedan till en hel hög av människor i din maillista, INKLUSIVE den person som skickade det till dig. Poängen är att du skall lära känna en massa små fakta om dina vänner. Det är roligt, och det är lätt!

1. VAD HETER DU? Maria.
2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG? Grå jeans.
3. VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU? Pet Shop Boys.
4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL? Kom hem från jobbet halv tio och somnade tidigt för att kunna gå upp vid halv fem idag.
5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT? Rostat bröd.
6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU? Vet inte, det är bara mörkt.
7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED? Kalle.
8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET? Helhet och stil förmodligen.
9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG? Det är klart (Lovisa).
10. HUR MÅR DU IDAG? Trött, men bra.
11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK? Kaffe och vatten.
12. FAVORITALKOHOLBASERAD DRYCK? Öl, och numera även Hotshots som jag fick smaka i helgen. Gud, det godaste jag druckit.
13.FAVORITSPORT? Snowboard att utöva, och vilket stort sportarrangemang som helst på tv att titta på.
14. HÅRFÄRG? Blond och blondare.
15. ÖGONFÄRG? Blå.
16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG? Solnedgång tror jag. Eller nä, hm, jo, jag säger solnedgång.
17 SYSKON Å DERAS ÅLDER: Jens, 23 och Yohanna, 16.
18. FAVORIT MÅNAD? Har ingen.
19. SENASTE FILMEN DU SÅG? Old boy.
21. FAVORITDAG PÅ VECKAN? Fredag.
22. FAVORITHOBBY? Pyssla.
23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON? Tror inte det.
24. FAVORITLÅT(ar)? Kan inte välja.
25. SOMMAR ELLER VINTER? Jag gillar övergångsfaser, som sensommaren eller när det håller på att bli vår.
26. KRAMAR ELLER KYSSAR? Både och.
27. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS? Kärlek!
28. CHOKLAD ELLER VANILJ? Glass eller? Vanilj.
29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA? Spela roll.
30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR? Vet inte (Lovisa skrev mig!)
31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR? Vet inte.
32. HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA? I en tvåa med Emma.
33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER? Nu läser jag "Alla familjer är psykotiska" av Douglas Coupland.
34. HUR SER DIN MUSMATTA UT? Har ingen, använder ett block.
35. FAVORITSPEL? Tony Hawk, GTA och Pop'n music.
36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN? Verkligen inte.
37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN? Tror det.
38. ÄR DU ROMANTISK? Romantisk vet jag inte, men är nog en naiv romantiker.
39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG? Ja.
40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL? -
41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON? Ligga i sängen länge > titta i affärer med Linn > gå ut.
42. VAD ÄR KLOCKAN NÄR DU SVARAR PÅ DETTA? 18:41


Bilddagboken.se

Den här veckan har jag bestämt mig för att fotodokumentera min vardag med 2.0 megapixels-kameran som jag fått låna av min bror (min egen som faktiskt har 3.0 gick sönder när jag var i Kina, och jag har bara inte kommit mig för att ersätta den, väldigt dumt inser jag nu när alla bilder bara blir bleka kopior av verkligheten (som om inte alla foton vore det alltid)). Så nu vet ni vad ni kan vänta er i slutet av veckan.

Livet alltså

Sol varje dag nu, och igår fick jag veta att jag blev antagen till Medieskolan. Trots att det är precis vad jag har velat så blev jag plötsligt väligt osäker på hela grejen. Det känns läskigt att inom två veckor behöva bestämma sig för ifall det är det här man verkligen vill göra i resten av sitt liv (dramaqueen). I better, med tanke på den inte så blygsamma summa jag tvingas betala ifall jag bestämmer mig för att gå. Men sanningen är att jag är så otroligt trött på plugga på högskola och på att jobba med att sälja snacks i olika former och på att inte ha tid (eller iaf ork) att vara kreativ och hålla på med det som jag egentligen tycker är roligt. Så ja, egentligen vet jag väl vad jag ska göra nästa år. Måste bara övertyga mig själv om att det är värt 80 000.

Vinna ett silver?

Har de två senaste åren blivit lite smått indoktrinerad att hålla på AIK, så litegrann kan jag sörja. Fast mest av sympati. Och för att jag känner mig lite mer som den Stockholmare jag egentligen inte är då. Men på tal om Allsvenskan - hur negativa får egentligen tv-sporten vara i sin skildring av en stad bara för att visa på storheten i stadens fotbollslag? Såg ett inslag om Elfsborg häromdagen, och det var liksom ingen hejd på allt ofördelaktigt som kunde sägas om Borås. Där finns bara olycka, arbetslöshet och misär, och det enda som håller invånarna levande och på banan är Elfsborg. Kanske tur att de vann då. Annars vore nog risken stor att det inte så smickrande reportaget hade bidragit till att antalet turister skulle kunna räknas på bara en hand i Borås i sommar.

Snö

Något så vuxet som kaffe på maten kan vara det godaste som finns. Speciellt framför datorn. Eller när jag tänker efter så egentligen var som helst. Solen firar att jag är klar i skolan nu också. Fast klar är jag egentligen inte, har en seminarie-rest som måste skrivas, men sånt kan man ju med fördel dra ut lite på. Så jag låtsas att jag är klar, och tittar ut genom fönstret där det ser ut att regna för att solen smälter snön på taket. Det talades om trafikkaos i Stockholm igår. Vågar jag ta bussen till jobbet?


Tillägg:
Jag vågar ta bussen. Fick just veta att det är strömavbrott vid vår Pressbyrå. Tunnelbanan funkar tydligen, men jag tänker inte riskera att fastna i någon tunnel med panikslagna tanter och annat terroristängsligt, löst folk.

Connected & Imaginary friends

Unga, vita, olyckliga män (Kristofer Åström, Ron Sexsmith) får vara soundtrack till min nuvarande hemtenta. De har ingenting alls med uppgiften att göra. De är varken förtryckta eller marginaliserade av samhället. Än dock gör de sig bra som theme, de får faktiskt mina fingrar att bara glida över tangenterna och formulera det mesta av det jag vill ha sagt om postkoloniala teorier. Något jag minst sagt annars misslyckats med de senaste dagarna. Snart är jag klar. Och då är skolan överhuvudtaget det också. Efter det ska jag bara ägna mig åt att jobba, äta sushi, åka till London och Barcelona, dricka jordgubbssmoothies (och över lag stavmixa väldigt mycket), titta på serier, läsa annat än kurslitteratur, spela tv-spel och andra höstvänliga aktiviteter. En höstovänlig syssla är att tänka på hur man skjuter c-uppsatsen på framtiden, så det ska jag med andra ord inte göra.