Dummy, Erik och prinsen

Här kommer den då, om än en dag för sent. Håll till godo!

dans


(Festtema: U-båt)

Here comes the flop

Idag ringde en trevlig kvinna från Casino Cosmopol och frågade om jag vill komma på intervju hos dem nästa vecka. Det var högst oväntat, och jag vet egentligen inte vad som är mest konstigt, tanken på mig som pokerdealer eller att jag över huvudtaget är påtänkt för jobbet. (Och nu började Celebrity Poker på tv, tecken ett!) Det vore ju onekligen ganska spännande med ett jobb som inte inkluderar någon form av mat, och det finns nog blygsammare ob-tillägg än de klockan fyra på morgonen. Men allvarligt, kan över huvudtaget någon föreställa sig mig i denna mundering?:

dealer

Partypic

Och måste bara hypa morgondagens eventuella blogging lite också: tre dansande herrar vid namn Tommy, Erik och prinsen, på ett och samma foto!

Skogsväsen och kokkonst

Trots ett ganska svagt deltagande så publicerar jag härmed facit (-et i bestämd form?) till de kryptiska förkortningarna:

f. = form
kok. = kokkonst
skogsv. = skogsväsen
sms = sammansättning
vävn. = vävnadskonst
y. = yngre

Lovisa var med sin 'vävning' den enda som var nära, även om era svar känns betydligt mer logiska än de riktiga.

På en ö i älven

På Svanö är det alltid fart och äventyr, och här firar man 60-årsdagar i tre dagar. Det tar på energin, men är mest trevligt. Idag har vi varit i något teknikhus där man kunde styra en boll med tankekraft. Tydligen var jag inte tillräckligt avslappnad för att kunna utföra det ordentligt. Däremot regerade jag i det gamla Fångarna på Fortet-spelet där man inte ska ta den sista av en lång rad pinnar. Känns i sammanhanget som en ganska trist förmåga.

Lägesrapport

Jag har kommit helt ur blogg-form. Appleseed Cast spelade på Kafé 44 igår, och jag kan typ inte komma på ett ord att skriva om det. Förutom att jag nog tyckte att det var bättre när de var på Debaser för lite mer än två år sedan. Imorgon förnekar jag att Mew spelar på Popaganda och åker istället upp till Norrland över helgen.


Igår (foto: Daniel)


Imorgon

Gubbängen vs. Fridhemsplan

I natt drömde jag att jag flyttade tillbaka till den inte så överdrivet fräscha lägenheten som var mitt hem i Gubbängen. Det har aldrig känts skönare att vakna i mitt rum som imorse. Inte för att jag egentligen led när jag bodde där, men det är inte en överdrift att påstå att min nuvarande bosituation är betydligt mer tillfredställande.

Några förk. uttr.

Tänkte fortsätta lite på språk-temat, för i Svenska ordboken finns inte bara roliga ord, utan även en massa användbara förkortningar. Deras betydelser är inte alltid helt självklara, så tänkte kolla hur väl ni hänger med i förkortningsljungeln. Vad betyder egentligen följande ord?:

f. 
kok.
skogsv.  
sms 
vävn.
y.

Facit kommer om ett par dagar.


Äntligen!!

Ett läsår har gått sedan Dummy började på samma skola som Carl-Philip. Ett läsår av försök till prins-spotting, följt av frustration pga utebliven sådan. Alla Forsbergs-gatherings som jag vistats på har väldigt opassande alltid arrangerats på viktiga dagar såsom Nobel-dagen och Kungens födelsedag. Men så igår, på design-tvåornas (och därmed prinsens) slututställningsfest, fick jag äntligen chansen. Han stod där vid sina fotoaffischer - kortväxt, odramatisk och nästan lite töntig. Jag smög ner hans visitkort i fickan. "Blogg-material" tänkte jag leende för mig själv och gick därifrån.

Visitkort


Flashigt

Om någon vill se vad jag sysslat med i skolan de senaste dagarna, så kan ni göra det här! (Ha ljudet på för fullkomlig upplevelse).

Nyord

Trist att just keff och guss har fått så mycket uppmärksamhet i samband med Svenska Akademins nya ordlista, när det samtidigt kommit in så många andra roliga ord. Smakprov:

» Afterwork
» Försvarsnedläggning
» Guldtia
» Lyxrenovera
» Lågoddsare
» Nakenshock
» Pantertant
» Ränteoro
» Släppfest (vad hände med releaseparty?)
» Småtråkig
» Tummis
» Åldersfixerad

Några ord som har fått ge vika för detta nya moderna språk är bland andra: begabberi, dispaschera, duskig, frestarinna, kassett-tv, mörkhyllt och njugghänt.

(Och Martin, jag utmanar dig att använda minst ett, men gärna fler, av dessa sistnämnda ord i ditt nästa blogg-inlägg!)

Trött

Orkar inte engagera mig i bloggen idag heller. Men kan passa på att fråga: vilka är ni som läser min blogg egentligen? Ge er till känna!

För övrigt kantas dagen av framtidsångest, och ikväll missar jag Belle & Sebastian. Dålig dag idag.

Dream on

Jag vet att många har problem (ja, de klagar iaf) med att de drömmer konstiga drömmar. Jag har varit där, och det är väl jobbigt, antar jag. Man vet inte vad de betyder och symboliserar osv. Jag har emellertid fått ett helt motsatt problem, som faktiskt på riktigt spelar spratt i mitt huvud. Min drömvärld, dvs världen i mina drömmar, är så pass logisk och skrämmande lik verkligheten att jag har svårt att hålla isär dessa två i allra högsta grad åtskilda universum. Skrev jag den där uppsatsen? Mailade jag min gamla klasskompis? Sökte jag det där jobbet? Jag vet inte ens själv. Det sorgliga med det hela är tyvärr att jag oftast måste bli besviken när jag kommer på hur det verkligen ligger till. Jag är besvärande produktiv i mina drömmar.

ådalen
Och eftersom jag inte bloggade igår så nämner jag det nu: Igår, den 14'e maj, var det 75 år sedan fem personer sköts till döds av militär uppe i Lunde, i Ådalen. Glöm inte det.



mydummy

45221-46
Konstigt det där med att börja om på nytt. Imorgon firar
jag och Dummy både en vecka och 1 ½ år. Yey x2!







Flash

Okej, jag var lite väl snabb med att döma ut Flash. Det är svårt och tidsödande, men kul, användbart och snyggt (när/om man behärskar det). Jag har stora planer. Jag vet, jag kommer antagligen aldrig kunna genomföra dem. Men planeringsstadiet är det viktigaste har vi lärt oss i skolan.

Lifestyle

Här kan man fylla i sitt postnummer och se vilken livsstilstyp som utmärker området man bor i. Jag hör visst till den åtråvärda kategorin Storstadspuls, som har dessa karakteristiska drag:

» Unga
» Välutbildade
» Singlar eller sambos
» Höga inkomster
» Bostadsrättsboende, mest i Stockholm
» Samhälls och kulturintresserade
» Förändringsbenägna individualister

Och även om det är långt ifrån jag i ett nötskal, så ska jag kanske vara glad att jag flyttade från Västervik, där jag tillhörde den inte lika upphetsande och tilltalande gruppen Pension och tradition.


There's no action in Actionscript

Flash alltså, vilket projekt. Visst är det kul när det rör sig, men det känns nästan inte värt det.

Mariaberget

Här är jag, delar av min klass, vin i plastglas och årets första sommarbilder (tagna med en mobilkamera):

mariaberget1
 mariaberget2 mariaberget3 mariaberget9
mariaberget6 mariaberget5 mariaberget7 mariaberget8

Ta tillbaka söndagen

45221-35
Middag i Kronobergsparken.


It takes two to make a team

Jag sitter och solar, i mitt rum. Jag har ställt fåtöljen vid det öppna fönstret (balkongsubstitut), och solen lyser, in och på mig. Och trots att jag har tvättid så mår jag bättre än på länge. Jag är behövd. Och jag behöver. Bra kombination det där. Vi är bra. Bra tillsammans.

Fyllesofi pt 1

När man är full med sina kompisar så är det ju lätt att man faller dit. Man vet inte riktigt hur det går till, men till slut sitter man där och bekänner alla sina känslor inför varandra - det kända jag-tycker-så-mycket-om-dig-snacket. Det alla kanske inte vet är att det även finns en motsvarighet till detta när det kommer till klasskompisar, personer man kanske inte hyser riktigt lika starka känslor inför. Samtalet i det sammanhanget brukar likväl handla om uppmuntran, men går mer mot du-gör-så-snygga-grejer-du-säger-så-smarta-saker-(och kanske jag-trodde-att-du-var-mycket-äldre-)riktningen. Bra att det kommer fram kan man ju tycka, men så otroligt dumt egentligen. Varför är man så feg att man inte vågar säga sånt annars?

Hur som helst, en redovisning blev till vin/öl på Mariaberget, vilket via Underbara bar och något stort ställe i Gamla stan ledde till mitt förra blogg-inlägg. Kvällen i korthet.


MTAVT06

Jag har umgåtts med mina klasskamrater sedan klockan elva imorse, fram till nu. Jag gillar min klass.

Censurmannen

Här kan du kolla vår film. Jag tror att det ska fungera, om du orkar vänta en liten stund.

Lost

45221-34

You scored as Hurley. You're Hurley!
A big fan of food, fun, a person everybody
can relate to and everybody likes.

Who is your "Lost" alter ego?
created with QuizFarm.com


Eller: Du är tjock och äter allt du ser, och du är dessutom mentalt störd och begår nästan självmord för att din skalliga låtsaskompis säger att du ska. Det finns en person som kanske gillar dig som mer än en kompis, men å andra sidan är även den personen psykiskt sjuk, så det kanske inte är så mycket att hurra för.

They've got a hold on me, the memories

Jag har nytt abonnemang. Ringer gratis till alla med Comviq, men har ingen att ringa som kan uppskatta det, vilket jag hatar. Och saknar. Eller iaf skarpt ogillar. Nä, dags att sova bort onödig (t jobbig) tid.

Kommer säkert inte somna.

...

Från Carrie i Paris till Jean-Luc Godard. Hej vad det går.

An american girl in Paris

Så, Sex and the City-boxen är färdigtittad och slut. Vad ska jag nu göra av mina ensamma kvällar?

Good night, good morning

Inte trodde jag att det fanns ett schysst uteställe som ligger närmre min bostad än vad Trädgården gör (Nivå 22 räknas INTE). Forsbergs fest på Allmänna Galleriet igår var väldigt trevlig på alla sätt och vis. Alla hade gjort snygga MTV-filmer, och med bra och saknat sällskap kan man ha överseende med dyr öl. Sibylla-kön var lika lång som den till Debaser, så efter den ganska kortvarade svängen utanför Kungsholmens gränser åkte vi hem, nöjda och glada.