Zeppelin #2

Från och med idag är jag sambo med Dummy, om än dock bara för en månad. Jag har fått egna hyllor i garderoben och förtroendet att flytta på saker om och när jag vill. Katten som Tommy passar verkar inte riktigt nöjd över att inte vara den enda tjejen i hushållet längre. Tommy kommer verkligen framstå som den snälla av oss två. Han är alldeles för svag för henne, vilket hon vet om och säkert utnyttjar (det gör aldrig jag). I slutet av februari flyttar jag in hos Emma vid Fridhemsplan.

Smart

Jag blev väldigt engagerad av det där med reklamen och kollade några av mina vänners bloggar i jakt på tendenser liknande de jag sett i min egen. Jag behövde inte söka länge förrän jag hittade Mickes senaste inlägg med en lista över saker han vill köpa, följt av den obligatoriska reklamannonsen. Och titta, min teori måste stämma (!):

"Lån upp till 20 000 kr. Oförutsedda utgifter? Ansök nu."

Undrar om man kan styra reklamen med ett smart rubrikval...


Reklam

Reklamen har gjort intåg i min blogg, och frågorna är oändliga: anpassas reklamen efter vad man skriver om? Var det helt enkelt bara en slump att tre av fyra rubriker handlade om depression (den fjärde handlade om gratissaker vilket ju faktiskt är raka motsatsen)? Måste jag leva med ångest-stämpeln nu framöver? Måste jag stämma Expressen?


Blandat ihop begreppen?

Expressens löpsedel idag:

Vanlig vintertrötthet kan vara smygande depression.

Är det inte snarare precis tvärtom?

---

Förresten: Idag, redan första dagen på min nya kurs, kom min blogg på tal på lektionen. Jag gjorde mitt bästa för att inte utstråla hur färsk jag är i sammanhanget, vilket verkade gå bra då läraren bara log och såg nöjd ut över att inte vara den enda bloggaren i salen (får man kalla sig bloggare efter bara en och en halv vecka?). Nu ska jag leta reda på hans!

...

45221-2


40 p?

Maybe we'll meet again someday MKV!

Här bor jag!

Här bor jag!

Jorden är rund

Google Earth alltså. Visst kan man ha synpunkter på att vissa länder syns mer detaljerat än andra. Inte helt oväntat är den norra av de två amerikanska delarna skarp nog för att man ska kunna urskilja diverse personer som råkat befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det är kanske heller inte så överraskande att Baghdad ligger högre på fokus-listan är andra för USA mindre betydelsefulla städer, såsom Västervik och Kramfors. Även Mexico är ett diffust, pixlat blurr (och jag har inte ens kollat på Afrika än!). MEN, trots allt detta är det ett, med vissa förbehåll, förträffligt dataprogram och dessutom mitt nya favvotidsfördriv. Google Earth har öppnat en helt ny värld för mig (att se uppifrån). Try it, you'll like it!

Uppror

Tentaläsningen flöt på ganska bra hela dagen fram till dess att jag skulle laga mat. Naivt av mig att tro att laga mat skulle innebära att just bara laga mat, och inte en paus på tre timmar. Jag var ju inte ens särskilt hungrig, utan tänkte bara av någon anledning att "nu är det nog dags". Och igår försov jag mig för första gången på säkert två år. Det är något som inte stämmer. Man kan nästan tro att jag sådär fem år senare än alla andra gör revolt mot skolan. Kan inte förklara dessa snedsteg på annat sätt. 2 cool 4 school = jag.

Another sunny day

Idag har jag för andra gången lyssnat på Belle & Sebastians kommande skiva. Första gången räknas ju förstås, men då rörde det sig om min vän Daniels recensionsex och han ville den gången spela upp sina favoriter (vilket jag naturligtvis har förståelse för. Jag hade gjort detsamma). Men nu, vid lyssning nummer två, har jag på allvar upptäckt skivans potential. Den är kanske inte klass med Storytelling (låten) och The Model, men sånt är ju inte avgjort såhär efter blott andra lyssningen. Fråga mig om ett par månader så får vi se.

...

En timme försenad gled Börje Salming fram till mig och stönade högljutt: "Öh, var é champagnen?". Kaxig kille det där.

Dressed for success

Nu har halva januari gått och omtentan nästa lördag gör att b-uppsatsen-är-klar-känslan den här helgen har gått lite förlorad. Det känns fortfarande lite betungande att uppsatsen som vi lagt otaliga timmar på bara innebär 5 poäng, medan metod-tentan får motsvara inte så blygsamma 10.
Imorgon ska jag hur som helst på upprop och sedan servera fördrinkar på Idrottgalan med dresscode: finklädd. "Helst inte gympaskor" sa chefen. Vi får se hur det blir.

Tydligen har mitt html'ande med bloggen ställt till problem i vissa webbläsare. Har du tur drabbar det inte dig!

För övrigt tror jag faktiskt att Olof Mellberg gillar gympaskor. Men jaja, jag ska inte vara svår.


forts. Miserere

(Now playing: Death Cab for Cutie - Your heart is an empty room)

Jag ska spela Xbox och dricka öl med min pojkvän ikväll istället. För hur dansar man till jazz egentligen?

Miserere

Jag får prestationsångest av bloggen. Har svårt att riktigt förstå varför jag gav mig in i det här frivilligt igår. 
Borde egentligen lämna lägenheten, roa mig, träffa Dummy, plugga och laga mat. Men det är kallt ute, mitt huvud värker, soffan är skön och klubbar är dyra. Det talas om Fasching, men jag tror inte jag orkar.

En riktig rysare.

Grattis alla ni som haft otur just fredagen den trettonde. Jag skulle också vilja kunna tänka "Äh, det är dagens fel. It's meant to beee" när jag drabbats av olycka. Hur kul är det liksom att ha otur en måndag då det inte finns någon naturlig förklaring till vad som skett?

begin, began, begun.

Jag är återigen lite delad till det här. Började med en blogg redan i april och känslan jag har nu är inte helt olik den jag hade då. Därför påbörjar jag denna resa med samma mening som jag inledde den förra:

Bloggen framstod som en rätt bra idé, ända fram till nu när jag började skriva. Jag hatar den redan.

Så ja, första steget taget. Det blir förhoppningsvis mer lyckat och långvarigt den här gången.