Utflykt

Kalle har fått låna hem firmabilen över helgen, och nu sitter vi här på lördagförmiddagen som två fån och kan inte komma på vad man kan göra med den. Jag kommer så långt som att "åka till Ikea" i mitt huvud. Det är typ det enda användningsområdet jag ser för en bil. Det och att storhandla.

Rulltrappan

I går var båda rulltrapporna vid Hötorgets mittuppgång avstängda, den ena till och med förbunden med tejp. Alla som gick av samma tåg som jag gick därför upp för den otejpade men stillastående trappan. Jag är ungefär halvvägs upp när den börjar rulla, i motsatt riktining. Någon ropar "jag trycker på nödstopp" och gör det. Uppsluppen stämning uppstår, alla pustar ut, någon drar ett skämt. Det finns inget som för ihop människor på samma sätt som sådana händelser. Just där och då är alla vänner.

Tant-fördelar

I kväll på ICA gick en tant före i min kö för att hon tyckte att den hon själv stod i gick för sakta. Hon sa det till och med högt, "den tar så lång tid", och så tog hon ett par steg åt sidan och liksom tog en plats i vår, näst längst fram och ett par personer framför mig. Som att hon levde sig in i tant-klyschan och tog fördel av den, just för att hon hade rätt looks. Vad är det med tanter som gör att de tycker att det är okej att göra så?

Du är här, jag är frusen. Du är en av flera tusen.

Dagens malplacering: Yeah yeah wow wow-Martin Svensson skriver en bok om hedersvåld och kommenterar det med "Fadime ska inte ha dött förgäves".

Sax och Mac

Alltså, när jag ska skriva något som ska vara lite spontant, typ ett blogg-inlägg, så kan jag inte starta Word. Det går inte, det är ett för stort projekt. Det "spontana" går till spillo. Och nu har jag ju köpt en ny dator. Jag nyss:

- Finns inte anteckningar på Mac? Finns bara Word?

Jag lär mig, men jag älskade Anteckningar. Kunde inte leva utan det och skrev ALLT där. Nästa fråga som jag kom på nu: Kan man öppna Antecknings-dokument i Macs Textredigerare. Säkert inte.

Kalle lyssnar på alla versioner som finns av If I were a boy på Spotify. Nu har han på en jobbig saxversion som enligt honom är "trevlig". Jag har faktiskt aldrig gillat sax.

900 vs 2500

Var hemma i hemstaden i helgen, och det är kanske lite nött, men det är ju faktiskt så att om man ska leta andrahandsmöbler någonstans så är det i hemstaden. Var den än är. Och det känns som en jävla revansch att, efter att ha letat sig fördärvad på Blocket i månader, hitta det man från början ville ha, för struntsummor. Som om jag har lurat alla överpriser och dolda fel som inte syns på bild. Jag mobbar bara döda ting.

På en toalett på Linköpings tågstation en söndagkväll i mars.

176a4537843b0c01255f8aba52ba9e07.png


Man frågar inte hon med musik i öronen och stickning om man får sitta bredvid

0-3dad887af48eea8ef052f3afcead267c.png

Det är effektivt när man åker tåg.


Favoritprodukt på Systemet: Jag är aldrig där. Senast jag var där köpte jag öl.

Kan det vara så att den snyggfula frontkillen i Scotts är världens mest platta människa? Kolla in hans svar i senaste Hej konsument.

Splittrad kropp

Jag har börjat slarva med kaffet igen. Inte sällan tre koppar om dagen. Känner inget nu, men vet ju att det kommer. Lagom till  helgerna, när jag inte behöver bry mig om annonser, puffar och Pernilla Wahlgren. Hjärnan behöver, och magen hatar. Jag ligger någonstans där emellan.

Förlovningen

Jag har hört att det skulle vara roligt. Men det här hade jag nog aldrig kunnat föreställa mig:



"Bröllopet blir på försommaren som så brukligt är när det är vackert i Sverige, men eh.. tjugohundra.. vad har vi sagt? 10 har vi sagt?"

Dance like a choko

Det är kul med den nya Ballerina-reklamen där de stelt dansande vita kexen nästan svimmar av utmattning när de nya Ballerina Choko liksom funkar loss med discokula och rytmen i blodet. Hilarious.

Avd. 23, rum 3

Min allra mest betydelsefulla och starkaste lilla syster. Jag kan inte leva utan dig. Så se till att få det här överstökat nu.

Jag sitter bredvid killarna som arbetar med trav på kontoret

- Jag har kommit på att Beck är dåliga.
- Dåliga?
- Ja, de är ju inte spännande.
- Det tycker jag.