"hej Malou är feg"

Sedan i fredags har jag intervjuat några personer som är inblandade i fyrans Nollrasism-vecka. Igår publicerades den första artikeln och jag vet inte, men ämnet verkar ja, vad ska man säga... känsligt.


Har fått mer än tio mail på ett dygn och verkligen, folk är så jävla dumma i huvudet. Det är mycket "jo, klart de ska få finnas, men... då får de fan passa sig och inte ta mina pengar och gärna inte bo där jag bor och omvänd rasism, vet du vad det är?". Över lag ställer alla väldigt många frågor. Urval av frågor som hamnat i min inkorg:


"VARFÖR FINNS RASISM I SVERGIE? jag vet vet ni?"

"Är det islamofobi att påminna folk om att det var ISLAMSKA terrorisister som låg bakom 11 september 2001?"

"Är det Gud eller Svenska skattebetalare som ger bidrag??"

"Är det tillåtet för en troende att ljuga för en svensk kristen??"

"Vad sysslar ni med på fyran? Vet ni vad ni ställer til med?"


Haha, det vore så roligt om de som skriver såg att det är jag, en praktikant 20+, som sitter och tar emot deras långa, ilskna mail. Och även om jag är engagerad, så har jag inte riktigt utrymme att vara otrevlig tillbaka. Dessutom är mina artiklar inte ens särskilt provocerande. Inte alls om jag ska vara ärlig. I wish liksom.


"Alla människor är rasister, du med!" skrev Curt förresten

Vår reklam vann!

Min filmdebut är alltså något jag kan stoltsera med (för alla har väl vid det här laget förträngt V-viksfilmen? "Ska vi gå till kina?" haha).

Om man kollar Idol-siten kan man även se min almost filmings-debut. Tjuvkiken är mitt verk.


IQ.se

Såg att reklamfilmen vi spelade in i våras kan få pris. Och det är klart att den ska få det! Rösta på den!


Mansförtryck och kvinnovälde

Man blir ju så jävla trött.


Hängiven

Okej, det här kräver lite bakgrundsfakta: På praktiken har jag bland annat skrivit en artikel om hur det gick för en hund, Loppan, i programmet Hitta hem. Loppan lämnades in tillsammans med Lusen, en hundkompis, men min artikel handlade bara om vad som hände med Loppan. Hur det gick för Lusen får man veta i ett senare avsnitt. I början av veckan fick jag ett mail av en läsare som undrade hur det gick med Lusen. Ja okej, jag svarade såklart (på mitt första tittarmail!). Igår skickade han ytterligare ett par mail där han underströk det viktiga i att faktiskt informera alla om att man får veta hur det går för Lusen i avsnitt 16. Typ såhär: "man blir kanske mycket kluven i varför det bara är ett klipp om EN hund när de är 2 hundar som kommer in till hundstallet! tillsammans!" JA OKEJ "jag fixar det under dagen" skrev jag utan att riktigt förstå hans hängivna terroriserande. Det blev dock inte gjort "under dagen", jag hann inte, men skrev en post-it för att inte glömma det idag. Så idag kollar jag mailen och möts av detta:


"Ämne: Ingen ny text om när det pg. om LUSEN sänds?!!!!!!!!!!!!!!!!
Hej
Glömde du det i går, du skrev jag gör det under dagen!
Att lägga in texen att de sänds om LUSEN den 25 oktober!!!!
Med Vänliga Hälsningar
... ..."


Mailet i sig är ju roligt med den ganska vänliga tonen, fast med någon slags underliggande ilska. Men det slutar inte där. Kunde ju inte låta det hela gå obemärkt förbi, så jag googlade killens namn, och det här var första träffen:


"... ... har själv diagnosen Asperger syndrom och damp."

Och man måste väl säga att det här är fantastiskt roligt. Eller? Är jag dum i huvudet? Korrigeringen av mitt från början dåliga handlande kan man iaf se
här.


Värda 1,50

Sms-konversation mellan mig och okänt nummer i natt:

 

Okänd: Sover du?

Maria: Vem där?

Okänd: Varför är du sådär?

Maria: Det är min stil.

Okänd: Till dig..sommar ljus starkt och tryggt. Du är eldströmmen i mitt blod. Jag är din..

Om du känner mig, kul. Men ännu roligare om du ger dig till känna väl? Speciellt nu när jag liksom spär på skämtet och tom SKRIVER OM DET.
Om du skickat på måfå, varsågod för att jag var ett bra offer som svarade.


Oss

Från
image173
till
image175
till
image176

Tre somrar har blivit ett år.