Dagen som gått

I dag har jag bara loggat in på mailen och sett att den varit tom fyra gånger. Ett framsteg. Dessutom har jag gått två varv runt Reimersholme, pratat en timme i telefon om ätstörningen GI, tagit ett alldeles för varmt (det började flimra framför ögonen) bad, smort in mitt ansikte med aloe vera och nu dricker jag dagens första kaffe. Och hm, vad är klockan? Snart fyra? Då är snart den här dagen över också. Skönt.

Dagens outfit:


Luvtröja: H&M
Linne: Bikbok
Trasiga läppar: Trist väder

Stökigt i lådorna

Halva tjusningen med att jag får ett jobb är att jag då ska tillåta mig att köpa en ny dator. Jag ser fram emot vartenda litet steg i det projektet. Till och med betala för den (har ju sparat själv minsann och får det momsfritt). Och sen packa, mappa och spalta upp. Jag är så himla organiserad. Idag ska jag till exempel "rensa i mina lådor" (det står så på min lista). Vet inte riktigt vad det innbär än, vet inte om jag har något att rensa. Men det kittlar lite i magen när jag tänker på det.

Lifemother

Cellprov alltså, vilken jävla ångest. Först går man och har dåligt samvete i ett år för att man aldrig dök upp efter kallelsen, och inte heller tagit tag i att boka tid själv. Sen när man väl är arbetslös och har tid att gå dit så ska man vänta i fyra veckor innan man får veta hur det ligger till. Om inget var fel innan så lär ju allt farligt som kan växa till sig på en livmodertapp göra det under de där fyra veckorna, bara med hjälp av tankekraft.

Och nej. Inget var fel. Allt var "normalt" skrev Sven på Karolinska. Men allvarligt Sven, tack för att du finns och att det är gratis, men jag har i det närmsta dödsförklarat mig själv de senaste veckorna, så kan vi jobba lite snabbare nästa gång?

I väntan på jobb

Gisslet med att gå hemma och vänta på jobbbesked är att tiden går så fruktansvärt jävla assakta. Borde inte arbetsgivarna kunna ta det i beaktning där de går och bestämmer på sina kontor? För varje sekund som går så minskar chansen för ett positivt svar. Orkar inte vänta mer. Okej att det blir ett nej, men kom med det nu då.

Biljettkaos och NYC

Det är tur att man är arbetslös så att man har tid att sitta och försöka få tag i Springsteen-biljetter i TIMMAR. Jag vill ha min förmiddag tillbaka (trots att jag till slut fixade till mig en trevlig torsdagkväll i juni). 

Nu ska jag titta på The Hills-spinoffen The City resten av dagen. Där sitter bitch-looken där den ska:



Att bli dumpad

Ibland och oftare än sunt drömmer jag att jag blir dumpad. Någon gång har jag gjort det flera nätter i rad. K är alltid okänslig och svinigt hockeykilleaktig i drömmarna. Han rycker på axlarna och liksom "vadå, det kvittar väl att jag åker till Borneo med en 20-årig tjej som jag träffade på min språkresa?". Jag gråter och hulkar, han står oförstående och tittar på. Tänker väl på Borneo. Och jag avskyr honom för att han förstör oss - fram tills att jag vaknar. Då får jag dåligt samvete. Vem fan får man skylla på i det här?

Ett jobb jag borde söka, del 1:

"Michael Bindefeld AB söker en pressassistent"


By Sofia Coppola

I dag är dagen som jag skulle vilja var lite mer såhär:


Men jag har fått imma på glasögonen för första gången.

Såhär blev det till slut:


De är inte lika stora som de ser ut. Något som däremot är precis som det ser ut är att min ena framtand är gulare än den andra. Slog i den när jag skulle snurra stång i lågstadiet och råkade missa det där med att hålla i med händerna. Åkte med munnen före i backen och hade asfaltssvärta på ena tanden i säkert ett år. Fick några sprickor i den också, och jag tror faktiskt att den, sakta men än dock, håller på att dö.

Måste ut

Okej älskling, om jag tar en dusch, kan vi inte gå och se Twilight ikväll då?

Nu ska reklamen hålla på igen:



Utan arbete blir jag dum i huvudet

Det är fruktansvärt vad ofrivillig ledig tid kan göra med ens psyke. Man har all tid att tänka, drömma, planera, men ingen kraft att göra något av det. Snart tatuerar jag mig bara för att ha något att göra i ett par timmar. Känna lite på riktigt istället för kaffehuvudvärk i soffan. 

Och inte kan jag stava längre heller. Som om man lägger hjärnan på hyllan när man sitter hemma. Jag skrev just värk med e, och igår lyckades jag aldrig komma på om släkten heter ett eller ätt i korsordet. Fast det kanske inte berodde på ledigheten utan på hjärntumören?

+50/+75

Huvudvärken var inte en hjärntumör (men allt kan fortfarande hända) utan begynnande dålig syn. Så nu ska jag få glasögon. Det trodde vi inte om 2009.

Barn och bröst

Jag ammade ett barn i natt. Jag hade verkligen ett barn. Jag bar omkring honom i en korg där han låg och sov på två kuddar. Och jag fick gnälla på min familj så att de skulle sluta låta så jävla mycket hela tiden. Men sjukast av allt är ändå att jag ammade. I eftermiddag har jag kanske smält det.

Nu ska jag iväg och pricka av ett nyårslöfte.

Det här dokumentet finns nu i Kalles dator:

Marias 2009:

_Få ett nytt jobb, som jag vill ha

_Sluta oroa mig för att jag är dödssjuk

_Göra cellprov

_Sälja ett halsband, för minst 100 kr

_Träna minst en gång i veckan

_Inte shoppa utan att tänka

_Göra en synundersökning

_Gå till tandläkaren

_Tatuera mig