Musicinmymind

Det är så konstigt att lyssna på vissa låtar i sina orätta sammanhang. Inget nytt, lika för alla. Jag vet, men jag känner ändå att jag måste konstatera det. Färjemansleden är liksom varje bussresa till jobbet i somras. Kungsgatan ner, förbi Stureplan, Valhallavägen fram. Jag kan känna bussen skumpa, se solen gå upp och känna lukten av morgonblöt asfalt. Please don't talk to me är tidiga fredagskvällar i Fridhemsplan. Det smakar öl och hopp och fjärilar i magen. Razzle Dazzle Rose är promenader längs hela Fleminggatan. Från hem till Hötorget, och från Hötorget till hem. Sol och svettigt och sommar. Jenny Again är mörka höstkvällar i Hornstull. Med hållihanden och popcorn och hångel. Början på nåt bra. Your ex-lover is dead är pendeltåget till skolan förra våren. Med sol i ögonen och göraslut i bakhuvudet. Likaså Where stars are made. Kan nästan bara lyssna på dem efter varann. First kiss feelings vs. everyday sensation är Pressbyrån. På ett bra sätt. Varje dag vid öppning - kylig sommarmorgon, han som alltid köpte apelsinjuice, lukt av nybakat bröd och smak av utspätt kaffe. Varför är det så?

Bloggpanik

Inte nog med att jag inte skriver i min egen blogg, jag har dessutom hur många olästa bloggpostningar som helst att ta igen. Och ju längre jag väntar, desto fler blir de. Och det stör mig, för jag vill hänga med. Har inte använt min Favoriter-lista på säkert en vecka, och det är i sammanhanget en vecka för mycket. Och nu är jag samboende på riktigt, och jag kan faktiskt knappt tro att det finns något lyxigare. Och kanske har allt detta ett samband, men isf gör det inget. Då är det värt det.

Spänningsmoment utraderat

Jag vet vilka som vinner Wild Kids (och jag ångrar mig nästan lika mycket som när jag under några svaga sekunder under en soluppgång i somras bad Kalle berätta om slutet i Six Feet Under)!

Vin

Det känns rätt uttjatat att skriva om solen nu. Och kanske framförallt just idag när jag kisar in i den och endast kan känna hur huvudet värker. Hur kan det som roade så igår tynga ner en så oerhört idag?

Maxx

Haha, det var den här bilden jag ville posta innan, men det gick inte. Vin en onsdag. Fyllebloggen.se typ. Katastrof.se typ.

image147

Max

I ma(c) kan man inte skriva (c) utan parentes. Konstigt. Det tycker jag med. Man får typ skriva x.
Man får axxeptera Max. 

Retrooo

Jag har en jävligt snygg lampa ute på Tradera nu. Buy it, you'll like it!

Kla kla klå klå

Det var stort säkerhetskaos på Globen när jag jobbade igår. Snoop och P Diddy drog enligt polisen dit Sveriges samtliga kriminella, så det var stort pådrag efter inbrottsförsök på Hovet och gräsrökande konsertbesökare på läktarna. Nervös stämning, men jag höll mig lugn och åt smörgula popcorn direkt från lådan.


Pluggar hemifrån idag. Äter salta ICA-kex och har frivilligt lovat att sortera tvätt under dagen. Funderar på att även överraska med en städad lägenhet, men vill inte inge alltför stora förhoppningar, för det kan med stor sannolikhet förbli ogjort.


Loud pipes

Kvinnodagen, men varför skriva något om det när andra gör det så bra?


Jag filar istället på min rapport jag har som uppgift att skriva i skolan. Den ska beskriva en påhittad undersökning med ett resultat som redan är satt av läraren. Den ska visa på ATT det finns olikheter i hur kvinnor och män uttrycker sig. Inte OM. Och det känns ju väldigt lämpligt en dag som denna. Inte heller ska det framgå varför de eventuella skillnaderna existerar. Det helt enkelt bara är så. Jag gillar inte att ogilla Torbjörn, men ibland ger han mig inget val.


Ikväll hoppas jag på att få dricka vin med den rätt fantastiska man jag förärats med, och imorgon bjuder Daniela till klubbkalas i Uppsala. Jag tror på den här helgen.


Hotshot

Om inte Kalle slutar alltför sent ikväll tänker jag koka kaffe, vispa grädde... och låta Gallianon skrämma iväg min sjukdom som så gärna sätter klorna i mig, men så motvilligt vill lämna mig.

Det nya

Vilken blogg-inspiration jag har! Tänker till och med slösa bort två inlägg på samma dag, trots att jag inte har skrivit på över en vecka. När jag ändå höll på med sorteringen så laddade jag över bilderna från digitalkameran. Detta är jan-feb-07:

1
  2  3 
4  5  6

1. Mah jong i ett studentrum vid KTH. Mycket trevligt spel. Det kan jag rekommendera.
2. I det rummet sover jag numera. Bättre än någon annanstans. Någonsin.
3. Lasagne bland flyttlådor.
4. Vi köpte soffa för ett par veckor sen. Jag har alltid tyckt att snacket som gått om att sätta ihop Ikea-möbler har varit överdrivet, men alltså... vilken j-a kamp.
5. Invigning av vardagsrummet (nylackat golv, nytt bord och ny soffa).
6. I tisdags bytte vi ut badrummets inte så attraktiva ägglattefärg mot vitt. Kalleknegare tar paus.

Ut med det gamla

Jag sorterar min dator. Slänga, flytta, spara. Alltså, med den här uppkopplingen går det att samla på sig allt möjligt, så nu ska det ges plats åt det. Min hårddisk med försynta 40 gig backas upp av en kraftfullare, liten extern låda, så det blir nog inga problem.


Exempel på slänga

Nonsensbilder
Dålig musik


Exempel på flytta
JulNyår06
Six Feet Under säsong 5


Exempel på spara
Musik-mappen
Sim city 2000