...

Kul att TV3 har döpt sin Insider-special till "Palmemordet 20 år". Som om mordet var något som skapades -86 och  som pågått sedan dess.

Vi

De som känner mig vet att jag är en rätt dedikerat användare av plastkort. Det vill säga sådana som oftast ger minimal utdelning, men som ändå tillfredställer något slags behov vid inköpstillfällen. Endast ett av dessa kort jag samlat på mig under åren har kommit från en mataffär - den jag tidigare jobbat för och fått extrabonus av. Men idag, efter en veckas beundrande av min nya favoritmatbutik, har jag tagit ytterligare ett steg och införskaffat ett Vi-kort. Är inte helt säker på vad medlemsskapet kan ge mig, men nog känns det bra!

Ho ho ho

Bara ca 40% vill att ishockey-finalen ska avgöras med straffar. Det som är det bästa av allt! Om jag fick bestämma skulle straffar vara en given avslutning i alla sporter.

Studielånsdag

Ikea-besöket gick bra och vi var tvungna att dra omkring på en kundvagn med alla våra saker för att de var för många för att bäras. Utöver en filt (billig) höll jag mig dock till min lista, vilket känns bra trots att det sammanlagda beloppet översteg mina förväntningar. Visst kan det vara kul att köpa saker som kostar mindre än 50 kronor, men nog är det de dyra som gör mest förändring!

CITYSHORTS

Mode är det nya musik - något som alla plötsligt förväntas gilla och intressera sig för. Hur gick det till egentligen? Vad är grejen med att alla just nu fyller sina bloggar med bilder på diverse modeller och kändisar med snygga respektive motbjudande klädstilar? Och varför visas Elle-galan på tv som om det vore av allmänt intresse (vilket det ju iofs uppenbarligen verkar vara) när det egentligen mest förefaller som en firmafest för inbördes beundran. Och varför hetsen kring H&M's släpp av kända designers kollektioner? Hur många bryr sig om det, EGENTLIGEN? Det hela framstår mest som just bara en hets, och inte så mycket mer än så.

Tönt

Vad är det med Ikea egentligen? Jag har verkligen gått på hela deras folkhemsuppbyggande paket. Ska dit tillsammans med Daniela på fredag och jag, tro det eller ej, längtar. Hoppas vi kan äta lunch där! Med gratis kaffe!

X

Jag vet att jag deep inside egentligen vill lära mig html. Men just nu, med 20 sidor övningsuppgifter bredvid mig, kan jag inte annat än konstatera att jag faktiskt har spenderat min tid med roligare saker. Dessutom framstår skillnaden mellan html och Xhtml för mig som minimal och i själva verket tämligen obetydlig. Efter två veckor har jag fortfarande inte förstått vad som skiljer de båda åt. Vet du?

Flytt

Jag är hungrig, har ont i ryggen och är trött i benen, men är också ovanligt tillfreds med min situation. Mitt nya rum är så fejnt.

Silas' knife

Jag har legat en dag före hela veckan och kan inte riktigt acceptera att det bara är torsdag. Ikväll ska jag hämta nyckeln till den nya lägenheten och på lördag flyttar jag. Ge mig din adress så skickar jag ett flyttkort!


(Och rubriken är för övrigt ännu en ny låt med tAC som vittnar om deras storhet).

Will you be my valentine if I'm a world away?

Jag har köpt en ny mobil, som utöver alla nödvändiga funktioner (dvs allt det som inte redan sköts av minst en annan pryl jag äger) även har lucka. Att inneha en sådan har varit min våta dröm sen jag var i Hong Kong (där alla var coola och hade mobiler med luckor). Min älskade retro-Siemens gick sönder förra veckan och jag var helt enkelt tvungen att ersätta den. Inköpet av min nya luckbeprydda vän genomfördes alltså inte helt frivilligt, även om jag ändå är rätt nöjd såhär i efterhand.

Idag har jag och Dummy varit tillsammans i 15 månader, vilket hela Sverige firar med att utsmycka med hjärtan var helst det passar och finns plats. Lite överdrivet tycker jag, men tack för ansträngningen.


Smell of our own

Då det efterfrågats visar jag skivkonvolutet. Jag avsäger mig ansvaret för det som är mindre fint (läs: de två rutorna överst till höger) då syftet med uppgiften var att man skulle visa vad man hittills lärt sig. Så, nu kan du titta.


45221-9

Februari, konsumtion och gamla idoler

Det är något med februari. Aldrig har jag ett sådant konsumtionsbehov som under denna månad. Det var precis samma sak förra året, men då antog jag att det mest berodde på min flytt från den lilla staden till den stora (den sistnämnda har den förstnämndas affärsutbud multiplicerat med hundra). Och efter uteslutandet av att det skulle röra sig om en shop-the-pain-away-situation så kan jag helt enkelt bara konstatera att det är den pågående månaden som orsakar köpsuget. Februari, låt mig vara!

Igår fick jag flera komplimanger för mitt cd-konvolut som vi den här veckan har haft i uppgift att lämna in. Det kändes uppfriskande och bra, då jag är helt ny med både Photoshop och Illustrator. Min lärare tyckte att jag skulle skicka mitt omslag till The Hidden Cameras för att se om de svarar. Jag tror inte jag vågar. Vilket nederlag det vore om de inte skrev tillbaka. Det skulle kännas alldeles för förödmjukande.

En ytterligare glad nyhet (för mig) är att gårdagens upptäckt av AC's nya låt fick mig att på nytt börja uppskatta detta minst sagt undervärderade band. Jag vet att inte många håller med mig, men de har gjort så sjukt många hits som känns i magen - Innocent vigilant ordinary, Steps and numbers, A dream for us, Marigold and patchwork, Santa Maria, Fishing the sky, Forever longing the golden sunsets, Hello dearest love och Birds of paradise för att nämna ett FÅTAL. Vi kan bara hoppas på att de tar en sväng förbi Sverige när de kommer till Europa i maj.

Idag stannar jag i lägenheten fram till kvällen då jag hittas på Klubb Ace. Kanske ses vi där.


Here we are (family in the hallways)

Men gud, ny låt med The Appleseed Cast på My Space!

...

Det här är mina sambos (bara en är tjej):

45221-8

Soul meets body

Igår var vi och såg Death Cab for Cutie, vilka var bra på många sätt. Även de låtar jag inte gillar på skivorna var bra live och det är väl ett betyg i sig. De kunde ju ha kostat på sig att spela Your heart is an empty room och Song for Kelly Huckaby, men man kan väl inte få allt, som man säger.

Har gjort mitt första, upplyftande besök på MyHeritage.com idag. Tröttnade kanske lite för snabbt för att den ska hamna på någon lista, men det var iaf kul en liten stund. Jag blev bara matchad med Gwyneth Paltrow, medan Tomas kan skryta med att likna både Johnny Depp och Brad Pitt. Dummy blev en mix mellan Hilary Swank och Audrey Hepburn, vilket jag inte kan sluta ha roligt åt. Min kille är en tjej!

Lågprisestetik

I Kärrtorp var det Netto som gällde. I Vällingby är det Hemköp, och i jakten på billig mat är det svårt att förbise Eldorado. Men jag håller faktiskt inte med om att utformningen av Eldorados produkter är så ful som alla säger. Den kanske är lite torftig, men samtidigt enkel, ren och okonstlad. Ungefär som Konsums gamla Blå-vitt-förpackningar (som jag råkar gilla ÄNNU mer).


Snyggt:
 
45221-545221-445221-6

I love Fleminggatan

Igår upptäckte jag att den eminenta klubben Trädgården ligger på den gata som jag inom en snar framtid flyttar till (= förfest hos mig i sommar!). Fördelarna med den nya bostaden har minst sagt ett kraftigt övertag över avigsidorna, vilka knappt är värda att nämnas då de är irrelevanta och inte tillräckligt dåliga för att egentligen vara några riktiga minus. Fördelarna väger däremot tungt som sagt, och här är ett urval av dem:

 - Det är nära till en pendeltågsstation = min restid till skolan förkortas med ungefär 20 minuter.
 - Dummy bor i Vällingby och tolv stationer är avsevärt mycket kortare än 26.
 - Dummys skola ligger endast en ca tio minuters promenad bort vilket innebär att mitt hem (och jag) kommer framstå som väldigt tilltalande. Denna punkt kan jag även använda som argument när jag själv inte orkar åka till Vällingby.
 - Förut fanns mitt närmsta Systembolag vid Skanstull. Nu kommer det ligga tvärs över gatan.
 - Min vän Maria bor på Fridhemsgatan, och det är ungefär lika långt dit som till Systemet.

Vet du någon nämnvärd nackdel? Skriv en kommentar!

---

Fick veta att Martin Melin också har en blogg (tack Micke!). Det MÅSTE ju uppmärksammas!

Utöver SSU-ordföranden så skriver Martin Melin om vardagliga ting som t ex sånthär:

"Varför medföljder det en särskild liten platbehållare som man kan sätta äggen i när man köper kylskåp?
Om man plockar ut äggen ur sin förpackning, placerar dom i behållaren och sen lever ett vanligt liv - hur vet man då när äggen blir gammla?
Om man låter dom vara kvar i förpackningen så ser man ju att, jaha, ja...dom här går ut om tre dagar.
Nu blir det ju lite att gå på känn."

Martin Melins ägg har minsann också bäst-före-datum!

...

Sedan klockan åtta igår kväll har jag ätit ett äpple, ett litet bröd och en kopp kaffe, men suttit vid en dator i mer än tio timmar. Har dessutom börjat rabbla ord som cmyk, pixlar, crop, grid och lager. Skolan har förvandlat mig till en fullfjädrad datanörd.

V is for victory

Idag hade vi en föreläsning om Vlog. Vilken grej! Det finns tydligen stora nätverk med videobloggare som håller kontakt världen över. Plötsligt känns ju min obetydliga blogg väldigt passé.

---

Och förresten, 40 p? har blivit 40 p!