Homesick

Jag är trött på att vara sjuk nu. Kan ju inte ens fördriva tiden med att ringa folk eftersom jag inte har samvete nog att terrorisera dem med min whiskeyhesa röst (som i flera fall säkert skulle kunna framstå som sexig, men som faktiskt inte på något sätt är det). Har redan sjukanmält bort en hel månads matkassa, och idag kände jag mig närmast tvungen att gardera mig genom att köpa "Samhällsvetenskapernas förutsättningar", ifall jag missar första dagen i skolan imorgon. Jag gör ju inget annat än att hälla i mig te, Bafucin och C-vitaminbrus hela dagarna, hur lång tid ska det ta egentligen?

so this is the end?

Tror att det är mitt heldagsinnevarande som tar så pass lite på energin att jag inte har någon lust att sova. Sjuksituationen innebär också ganska mycket överbliven tid för att tänka på allt som är och på allt som inte längre är, även om jag inte har jättestor lust med det heller. Det är konstigt med avslut och stora förändringar, men inget förvånar mig längre. Förutom jag själv. Lyckas överraska mig med oväntade reaktioner och beteenden. Är uppenbarligen ingen vän av tid och ingen vän av ordning. Oreda och strul. Det trodde jag inte.



Förresten, både The Hidden Cameras och Camera Obscura till Sthlm i oktober!

micke säger:
mycket camera


Lågvattenmärke

Såg just det nya programmet Fling på trean. Så oerhört katastrofalt och pinsamt. Var det egentligen något med konceptet som inte var klyshigt eller befäste könsroller? Var programidén genomtänkt över huvudtaget? Och var hittade de egentligen den där killen som utan några som helst förbehåll var mer än villig att göra bort sig på tv, och som tjejerna dessutom förväntades vilja ha? Herregud.

When I choose my colour it will be Razzle Dazzle Rose

Camera Obscura - Razzle dazzle rose är 5,28 ljuva minuter och sekunder. Jag försökte sjunga med, men det gick ju inte...

What goes around comes around, typ

Det var nog inte världens smartaste drag av mig att gå ut igår. Min röst försvann med solen och sen dess har jag inte fått tillbaka den. När jag var och handlade idag hade jag med mig mp3-spelaren endast för att inte riskera att behöva prata (eller i mitt fall då INTE prata) med någon. Nu kurerar jag mig med te, Sex and the City, Nipaxon, Brämhultsjuice (smak: jordgubb/lime, kommer den förresten försvinna i höst när jordgubbssäsongen inte längre ligger på topp?), godis och Bafucin. Jag vet minsann hur man är sjuk med stil.

...

(Men solen skiner i alla fall och jag har pratat med Angelica i telefon och Daniela har kommit till stan och allt blir nog bra så småningom om jag bara ger det lite tid att bli det).

Worthy is nothing

Jag känner mig som världens minsta människa. Jag dricker hostmedicin och i förmiddags såg jag en jävla dokumentär som hette "Dejtingdjungeln" på tvåan. Den var inte alls sådär Sex and the city-flashig som titeln kunde få den att framstå som, utan andades bara singelångest och ensamhetskval i ett vintrigt Stockholm. Inte alls vad jag varken förväntade mig eller behövde idag. Kunde ändå inte komma på tanken att bara stänga av. Självdestruktivitet är väl det man är värd?


Awoo

Jag tänkte skriva ett inlägg om The Hidden Cameras nya skiva, och det skulle låta ungefär såhär:

The Hidden Cameras nya är ingen höjdare. Titellåten är kanske den sämsta på hela skivan, och den enda låten som faktiskt kan räknas som ganska bra är den inledande Death of a tune. Antagligen för att den liknar de låtarna som gör att jag räknar The Hidden Cameras som ett av mina favoritband. Deras skivor brukar iofs växa efter hand, men vet inte om jag ens orkar ge den här en chans. Det liksom kryper lite i mig (på det dåliga sättet) när jag hör låtar som Heaven turns to och The Waining moon.

Men jag ångrade mig.

DANIEL LOEFGREN - THE ENGINE

Jag tycker att alla ska ta sig tid och besöka den här* eller den här** sidan för att kolla in följande skiva:

the engine

Den är alldeles nysläppt och kanske är jag partisk i sammanhanget, men faktum är att skivan är väldigt bra. Om du tycker som jag så går den att köpa genom mig för kompispris 100 pix!

* Officiell sida
** MySpace


Everything, alright?!

Haha, klart jag njuter. Även om inte själva syftet med inlägget var att fiska smickrande kommentarer. Men åh, jag uppskattar varje ord. Vet inte varför det är bloggtorka. Antagligen för att det är många timmar som ska jobbas, många öl som ska drickas, många kompisar som ska umgås' med, syster som ska tas omhand, Prison Break-avsnitt som ska kollas på, tankar som ska tänkas över och soliga dagar (förmodligen de sista) som ska utnyttjas. Det är så svårt att ge lägesrapport när jag själv har så dålig koll på läget. Ibland är det upp och ibland ner, men mest är allt uppochner.

Oform

Vet inte om det är bättre att skriva ett trist inlägg om hur jag inte bloggar, än att helt sonika inte skriva alls. Snart är jag nog i form igen. Eller, hemska tanke, jag kanske skulle sluta blogga helt?

Påsklovstidsfördrivet gav resultat

Jag ska alltid hålla på och se till att bloggen kommer på tal:
blog2
På Trädgården i lördags. Mycket trevlig och lyckad kväll btw.

Som en filmstjärna

Igår kväll när vi var påväg hem hamnade jag och mitt sällskap mitt i en filminspelning. Det var väldigt uppstyrt med både provisoriskt regn och fejkmåne. Mariatorget framstod som mycket finare än vanligt och plötsligt blev det väldigt påtagligt hur man egentligen skulle vilja att tillvaron var som på film. Med regn på de rätta ställena och starkt månljus över parkbänkarna.

Brightside

Polacksnack VAR tillbaka, och det med råge. Herregud, i Polen händer det grejer.

Nu är jag ledig i fyra dagar utan anledning, resor och en massa inplanerade aktiviteter. Första gången i sommar. Det är alltså nu den redan nämnda lyckade veckan förväntas börja. Det känns hoppfullt.


Trött

Jag orkar inte skriva när jag har jobbat. Är helt slut och förmår bara att kolla min mail, och Skunk, och kanske om det har skrivits något hos Carreca eller Polacksnack. De är förmodligen fortfarande på semester. Hoppas det.

Söndagen efter

Den kommande veckan kan nog bli riktigt lyckad. Jag ska sluta hänga upp mig på helgerna och börja uppskatta vardagen. Fan för att bara tråna efter det som kommer framöver. Framförallt om det aldrig kommer. Jag orkar inte.

Ikväll sänds för övrigt det sista avsnittet av Nip/Tuck och imorgon går min Pressbyrå (det känns konstigt att säga min när David jobbar där också, den är mer eh... vår) tillbaka till de vanliga öppettiderna (gå upp halv fem, komma hem halv tio, om än dock inte samma dagar). Det är i stort sett mitt största problem just nu. Eller, det vore trevligt om det var det iaf.

Top Nice

Fan, jag skulle vilja ha Svanöfesten i helgen igen. Inte varje helg, men bara ikväll. Borde inte stänga in mig i källaren på Ace. Det jag borde är att vara på berget bland discolampor och ballonger, dansa i svartklubben, dricka Red Stripe, ligga i fotbollsmålet (inte det ligga), se en electropopduo-kille spela fotboll i fjäderboa, sitta vid älven i soluppgången och gå och lägga mig halv nio på morgonen. Bättre kan det inte bli. Det var Top Nice.

Silverfirren

"Min spontana reaktion var panik. Ren o skär panik. Jag kände hur halsen tjocknade så att jag inte kunde andas ordentligt längre o jag flämtade efter luft. Sen stirrade jag återigen helt förbluffad på texten. Var det verkligen sant? Vad ska hända med världen? Nu har jag smält det här i en vecka ungefär."

Undrar om en antydan från mig om att lägga ner bloggen skulle framkalla sådana reaktioner.


Morris och Betty

Måste skriva om en bok som är kort, lättläst och anspråkslös, men som känns så pass att magen börjar pirra. Fick den på posten igår, och läste så att jag nästan kom för sent till jobbet. Jag ångrar det lite, hade velat läsa utan uppehåll, precis som man kollar på en film. För den är som en film, där varje sida är en scen. Scener som man kanske upplevt, helst vill slippa eller bara kan drömma om.

"Var lärde du dig att kyssas sådär?" Hon vinklar huvudet uppåt och ser ner på nagelbanden.
"Hur?"
"Som du gör."
"Jag lärde mig av en annan tjej."
"Jaha...Synd. Jag trodde du lärt dig på egen hand."

"Om det händer något intressant så tänker jag bara på att jag ska berätta det för dig så exakt som möjligt senare. Idag på väg till skolan såg jag en daggmask som hade torkat på asfalten och klibbats fast. Hade jag berättat det för någon i skolan så hade de bara skrattat. Men när jag tänkte på daggmasken så visste jag helt säkert att du skulle förstå. Det var bara jobbigt att vänta hela dagen."
"Vad tänkte du då?"
"Att den såg ledsen ut."

Det svänger i honom, fram och tillbaka. Att de ska stanna hos varandra, tanken på att de inte ska det, båda är skrämmande. Hennes hårda nyckelben och det mjuka nedanför som sluttar. Han kan välja mellan alternativen.

"Berätta om det där med när du slog koden och att du kände dig som om du smälte." Han borrar in huvudet i hennes armhåla med näsan längst in. Så luktar hon, just precis så.
"Jo, jag kände mig förälskad som en smält snöboll. Och när jag var på väg att slå portkoden så tänkte jag på alla gånger dina fingrar tryckt in sifforna där, och att de fingrarna varit så sköna i mig."
"Och sen stannade du utanför min dörr och funderade ut vad du skulle säga när jag öppnade."
"Ja, fast jag sa aldrig det." Hon vrider sig så att det kan se varandra i ögonen.
"Vad var det du tänkte ut?"
"Jag tänkte säga att jag var lite nervös."

"Till en början finns alltid valet att vara ensam. Sedan blir det inte ett val längre. När slutade det vara ett val? Vad är det i mig som har slutat välja dig, som istället har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunna vara med mig själv?"

Snön kommer i tunga, mjuka flak. Ingen ser dem där de ligger högst uppe i hopptornet på norra Djurgården. I höjd med dem slokar talltopparna av tyngden från den blöta snön. Det var längesedan han bestämde sig för att ta med henne hit, det gjorde han redan innan de träffades. Kan inte  hjälpas att det blir vinter. Filten över dem beslöjas sakta av det vita. Att vara tillsammans är att vara tillräckligt långt bort från allt annat.


Den heter Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, och är skriven av Gunnar Ardelius. Den är värd uppmärksamhet, så ge den det.


Late night syndrome

Igår när jag drack vin sökte jag en privatskola till våren. Vet inte om det berodde på vinet eller på min latenta framtidsvånda som har hängt med sen ett par månader tillbaka, och som jag vet skulle explodera i något jobbigt om jag inte gjorde något åt den. Så nu gjorde jag det, och nu är det ju faktiskt inte längre upp till mig, utan till dem, att göra något av mitt liv.

Brännö serenad

Jag sitter med ett glas vin och lyssnar på Håkan Hellström. Har ännu inte bestämt mig för om jag är sorglig, vuxen, nostalgisk eller helt enkelt bara lite veckodagsförvirrad.

Eller, undermedvetet vill jag nog helst bara bli full.

Tillägg:
micke säger:

att du dricker vin, det betyder att du är en livsnjutare kanske!

Okej då!