Samling

Backpacker-killen som just kommit hem från Asien.
Business-tjejen med erfarenhet inom Telecom-branschen.
Killen i garderoben på Spy bar.
Restaurang-backslicken med röda hängslen.
Han som jobbat inom militären och "brinner för design".
Straight edge-killen.
Han som gått på Kärrtorps gymnasium.
Den auktoritära killen med eget företag.


Det är min nya klass.


Värt det?

Du är ledig i närmare två månader. Du har all tid i världen, men inget att fylla den med. Veckorna är en enda lång väntan på att din utbildning, som du till och med betalar för, ska börja. Du kommer med andra ord i bästa fall lägga ner mycket tid på den. Och du är beredd, och har köpt pennor och block och kalender, allt för att vara redo för ett år av all work and no play. Två dagar innan kursstart bestämmer sig någon för att sticka ner en motorsåg i halsen på dig, för att leka med den, länge och med häftiga rörelser. Trots detta går du ut och roar dig på lördagkvällen, försöker överrösta musiken, häller i dig öl och gör dina moves på dansgolvet. Detta retar inte helt oväntat upp sågsvingaren i din hals, och han är inte sen med hämnd. Säkert kommer han se till att du får viska fram ditt namn på presentationen inför klassen på måndag. Skammen första dagen är total. First impression lasts osv. Varför plötsligt denna ovärdigt dåliga timing?

Vad som än händer med mitt hjärta

Med risk för att framstå som nedslagen vill jag hänvisa er kära läsare hit. Checkitoutcauseyouknowhowitfeels. Hjärtskärande.

All I ever knew

Okej, söndag var ingenting mot hur det känns idag.

Kan
inte
vara
hemma
mera
nu
*dör*.

What's so strange?

Lördag igår, och jag somnade utan att vara full. Och vaknade utan dunkande huvud, trots gratis öl två kvällar i rad. Och nu sitter jag här, utan att knappt känna smaken av kaffet. Kan alkohol ha den effekten? Dunkande huvud eller utebliven smak, bara att välja? Börjar bli trött på ledigheten nu. Inte ens tanken på att jag snart kommer gå i skolan varje dag räcker för att tillfredställa mitt behov av produktivitet. Och jag vet att jag kan om jag vill, men det är så mycket enklare att Myspacea, fika och fastna vid MTV's Laguna Beach-weekend. De kommersiella kanalerna ska alltid köra det där med många avsnitt i följd. Värsta dödsdomen för all motivation i världen.

Samson made me do it

Det är dyrt att köpa tid med mig. Ikväll har det kostat en middag ute+bio. Jag känner mig obeskrivligt bortskämd. Detta trots att den som stod för pengarna är 50+, har ett välbetalt (antar jag) jobb och dessutom är medveten om att jag har dåligt med pengar (eller blir det kanske värre då?). Har ätit crepes för första gången i mitt liv (intresseklubben!) och det = gott, och filmen vi såg, De andras liv, = väldigt bra. Se den. Alltså på riktigt. Och jag tror att jag kanske missbrukar parenteser, men varför finns de om inte för att användas? Och Hornstull ligger bara Västerbron bort, men jag ligger bara i min säng, trots att jag vill ligga där jag är gjuten att ligga. Skickar sms i hopp om att få svar. Och det får jag. Och där står allt jag behöver veta. Och det känns. Och åh, vad uppenbart trött och sällskapssjuk jag är. Dags att sluta så jag slipper radera det här imorgon, för censur = töntigt.

Haha, kanske november.

Jag och Kalle fin-lanar. Vi dricker vin istället för joltcola, och delar rum med varandra istället för med tvåtusen svettluktande pubbeungar. Men vi har snabb uppkoppling, spelar gärna hög musik och msn'ar istället för att prata (bara för att vi kan). Vi har till och med ätit fryst pizza, FÖR ANNARS ÄR DET JU INGET LAN.

Två veckor kvar

Dagarna är korta nu. Och därmed mörka. Fast inte i sinnet, där är det bara ljust, vilket gör de korta, mörka dagarna uthärdliga och till och med helt okej. Bio idag, Skansen imorgon. Och allt filmsnacks (minst en film/serie per dag såklart) bränns på dansmattan. Intalar jag mig iaf.

Succé

Ett år sen första blogginlägget idag. Ett bra år, som blev bättre med tiden. Det ska jag fira med en bag-in-box ikväll.

Dance dance revolution

Vem behöver friskis-kort egentligen?

dansmatta

Medley och så

Är verkligen ledig nu. Låg praktiskt taget i sängen tills det blev mörkt idag. Men jag gillar det. Och det är ju onsdag, och jag vill gå ut. Fast ska nog bara stanna inne och dricka vin, och dansa dansmatta och kanske se Elizabethtown med min kille. Tror att hon jag bor med håller på med en hemtenta nu. Hörde hennes trevande knapprande på tangentbordet innan, och hon sitter ALDRIG vid datorn förutom när hon har tenta. Misstänker att hon skulle ogilla min planerade kvällsaktivitet om hon kände till den. Men det struntar jag i, för jag orkar inte planera mitt liv efter hennes stiffa tillvaro. OCH jag är inte hänsynslös, bara trött på att trippa på tå.

Uppsats och fistful of love

Idag extraknäcker jag mot betalning som någon slags försvarare av det svenska språket då jag (kind of) rättar en före detta klasskompis' c-uppsats. Jag känner mig som en extremvariant av stavningsfunktionen i word, som rödlägger alla små felstavningar, särskrivningar och mindre bra formuleringar. Det känns bra att vara produktiv. Önskar att jag kunde få vara det de tre resterande veckorna innan skolan börjar. Tyvärr har jag alldeles för lite att göra på alldeles för mycket tid. Och Moderaterna har ju inte helt oväntat reducerat antalet gratisnöjen nu, SÅ RING GÄRNA.


2006

blog3årets grupp: Alltså, jag vet inte. Det är så himla svårt att bara välja en. Camera Obscura ligger högst på last.fm, fast det känns inte helt rätt.
årets mat: Sushi.
årets dryck: Hot shot. Mest hypad iaf.
årets fest: Svanöfesten.
årets semester: Barcelona.
årets festival: Persistence tour får jag väl säga då. Det är den enda jag varit på i år. 
årets hak: Typ Trädgården och Ace. 
årets nyheter: Ny lägenhet, ny kille, nytt jobb, nya tag.
årets projekt: Herregud, komma i ordning med känslolivet typ. Jävla bergochdalbana.
årets misstag: Det är väl en tolkningsfråga.  
årets bästa minne: Svanöfesten, Barcelona och Medietekniken.
årets datum jag kommer minnas: Typ 29 juli.
årets köp: Är fortfarande barnsligt nöjd med min fåtölj.
årets jobb: Pressbyrån. Och bloggen.
årets vinst: Kalle.
årets konsert: The Hidden Cameras på Debaser Medis och Death Cab for Cutie på Berns.
årets sämsta konsert: Kristofer Åström på Trädgården var ju ingen höjdare.
årets låtar: Please don't talk to me, Färjemansleden, Jenny again, Flamboyant, Razzle dazzle rose, She came home for christmas, First kiss feelings vs. everyday sensation, When you were young, You're ex-lover is dead, Where stars are made, Transatlanticism.


» Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Säkert, men kan inte komma på något storslaget. Eller jo, jag flög själv för första gången (storslaget!)
» Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga.
» Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men släktingar.
» Dog någon som stod dig nära? Nej.
» Vilka länder besökte du? England, Spanien och Norge. I den ordningen.
» Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007? En bostad att bo själv i. Eller som jag kan dela med någon jag verkligen vill bo med.
» Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte nämnvärt.
» Vad spenderade du mest pengar på? Mat och hyra.
» Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja.
» Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mer upp och ner än någonsin.
» Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer än bara i december. Innan dess lämnade jag bara Sthlm några gånger för att åka till Västervik, Svanö och Uppsala. Och så önskar jag väl såhär i efterhand att jag skrivit min c-uppsats. Fast det är bara en önskan, inget jag ångrar.
» Vad önskar du att du gjort mindre? Krånglat.
» Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen.
» Blev du kär i år? Oh ja.
» Favoritprogram på TV? Six Feet Under och Lost.
» Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej.
» Bästa boken du läste i år? Har inte läst mycket alls. Loombas bok om postkoloniala teorier var bra.
» Största musikaliska upptäckten? Vet inte.
» Något du önskade dig och fick? Ett jobb.
» Något du önskade dig men inte fick? Vet inte.
» Årets bästa film? Några bra var väl Me and you and everyone we know, The Squid and the whale, Farväl Falkenberg, V för vendetta och Match point. Men bäst, nja.
» Vad gjorde du på din födelsedag? Gick upp halv fem för att jobba och åt middag på Shanti med några kompisar på kvällen.
» Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag är nöjd.
» Hur skulle du beskriva din stil år 2006? Bekväm, smakfull och prisvärd. 
» Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Valet i allmänhet.
» Vem saknade du? Min bror och kompisar i andra städer.
» De bästa nya människorna du träffade? Mina klasskamrater på Medietekniken.

I wish that I could see you soon

Jag har en massa bilder att posta, årslistor att skriva och känslor att redogöra för. Så nu vet ni iaf vad ni har att vänta er.

Nyår var svängigt förresten. Raketer, krossade glas, skratt, hot shots och skandaler. Svårt att undvika med 16 personer i en fjällstuga.