Lönsamt

Jag ångrar att jag skrev mitt förra inlägg. Den där bilden alltså. Vill inte ha den där. Men självcensur = dåligt, även om jag är bra på det.


Inte för att skryta. Men jag får så jävla mycket i lön numera. Inte jämfört med många andra, inte jämfört med de flesta faktiskt. Men jämfört med mig. De senaste tre åren. Och jag lägger undan, det ska ni veta. Och sen shoppar jag upp resten på mat och kläder. Då slipper man dåligt samvete.

I kväll ska jag tydligen spendera pengar på en svettig krog i Gamla stan där ett Skåne-derby står i centrum för allas uppmärksamhet. Jag vill umgås med min kille, och det är där han är. Han har fått ett nytt jobb av någon, så av mig ska han få en öl.


No you hang up

Mannen nedan ska jag så smått ta hand om på söndag på jobbet. Shayne Ward. Han är lite Orlando Bloom blandat med Prison Break tycker jag. Bra? Dåligt? Jag vet inte. Men han är tydligen någon form av internationell stjärna, och såhär går hans hit:

A lot of girls are sexy
but you know how to use it
You can keep me up on the phone all night
We say lets hang up on 3 but we don't ever do it
Aint it crazy how after all this time
We got that you hang up no you hang up kinda love
We got that you hang up no you hang up kinda love

image183

Dammfritt

Torsdag, igen. Och igår gick Rent hus på tv, igen. Är redaktör för siten och gjorde något hemskt igår. Nästan så att jag inte kan berätta det. Jag har inte ens sagt det till Kalle än.


Men okej.


Vi publicerar tanternas städtips på siten varje vecka, "Bästa städtipsen" står det i menyn (jag kan bara hålla med). Igår valde jag ut dem som jag tyckte var deras smartaste, sammanställde dem i ett anteckningsdokument och SKREV UT dem.


Alltså, det är inte okej. Pappret ligger som en skamfläck i min väska nu, och jag vet inte vad jag ska göra av det. Jag vill liksom slänga det bara för att känna mig mindre äcklig.


Exempel på tips som jag tyckte var bra nog för att hamna på min wall of shame:

- Så håller du dammet borta från tv:n
- Skrynkelfri utan strykning
- Imfri badrumsspegel


När det är fredag

I dag när jag ätit klart min lunch gick jag till kiosken i matsalen och köpte en liten chokladbit på runt åtta kvadratcentimeter. Nu ligger den framför mig på skrivbordet bredvid en kopp kaffe. Och snart ska den ätas upp. Fredag alltså. Vilken jävla njutdag.


image184

Shoegaze och ont i magen

Ibland bara tröttnar jag på att skriva. Och liksom lite på allt annat också.  Nää, nu tog det stopp. Ni ser.

Hopp

Jag fick veta att Anders Göthberg hoppat från Västerbron förra tisdagen. Hade inte tänkt skriva något om det, men nu efter att ha sett det i tidningarna så känner jag att jag vill göra det ändå. Och såklart, det är tragiskt, vansinnigt, idiotiskt och sorgligt. Men mest av allt tycker jag att det påminner om gamla tider. Han blir liksom någon slags symbol för min tonårstid nu. Typ död, förbi, bortglömd och påmind. Mest av allt påmind.

Om Angelicas slinguppvärmda plastgolv, kalla nätter på stan, hur det är att vara ett fan, fredagsfester i Tinas tomma hus, dödsallvarliga samtal på Mirc, feministgrupper, skitsnack och neverending stories.

Såg ljusen på Västerbron förresten. Han hoppade mot Sthlm. Bra val.

Passing afternoon

Jag har fastnat i något jävla Iron & Wine-klister. Ville posta den här låten härom kvällen, men då låg blogg.se nere, så jag gör det nu istället. Trots att det är dagsljust ute. Och jag är på jobbet med full redaktion. Och inte hemma själv. Men jaja. Här är den:


Idol-audition då

Jag gjorde som väntat bort mig, vilket snart kommer att kunna ses på en tv-kanals hemsida nära dig. Kommer INTE länka, så känns det viktigt att skratta åt mig så får du leta upp det själv. Lågvattenmärket var nog när jag kvart i sju på morgonen i 10-gradig kyla och med bortblåst lugg stod och försökte krysta fram någon entusiasm över de ungdomar som stått i kö sen klockan tre på natten, samtidigt som fotograf Markus gång på gång ropade "kom igen nu Maria, det är underhållning det handlar om!" (vilket jag hade lite småsvårt att ta till mig). Men det känns okej. Tv-reporter är ju inte direkt det jag är anställd som, så någon slags succé hade väl knappast någon räknat med. Man kan väl säga att jag växte lite med uppgiften. Det töntiga i att vara övertrevlig rann liksom av mig under dagen, och till slut kändes det till och med helt okej.


Det var första gången jag flög, eller över huvud taget reste, i jobbet förresten. På Stadshotellet i Luleå hade jag dessutom två 120-sängar till mitt förfogande, och det var kanske lite overkill, men trevligt. På den ena kunde jag lägga mina kläder, och på den andra mig själv.