Inte bara blanktecken

Jag bloggar i min egen blogg. Mitt i natten. Mitt i Uppsala. Vi äter chips.


Klar

När är det okej att shoppa? När man har lämnat in en tenta eller när den har blivit godkänd? Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig i frågan. Förhoppningsvis leder ju det ena till det andra, och då spelar det väl ingen roll vilken dag pengarna spenderas? Skjuter hur som helst upp problemet ett par dagar, för nu ska jag packa ner vin och lite kläder, bege mig till skolan och lämna tentan, sedan åka till Uppsala för att hälsa på Daniela och gå på Pang musik, och iaf över helgen förneka att jag nog aldrig tidigare har varit såhär missnöjd med något jag lämnat ifrån mig.

Positivism och sånt

Alltså, jag känner mig så sjukt oförtjänt av vissa saker att jag nästan känner mig förtjänt av en underkänd tenta.

Oklart

Min helt värdelösa förmåga att hitta motivation till hemtentan om vetenskapsteori håller på att ta dö på mig. Är helt utan riktning och mål. Eller, målet är ju satt - att bli klar, men tror inte att bloggläsning och Myspace är rätt väg. Åh positivismen, du kommer att bli mitt fall.

...

Igår hade vi personalmöte/middag/bowling. Jag kom tvåa, David kom sist.

bowling
Marianne || David

I DON'T WANT LIFE TO TREAT ME THIS WELL

 

Ronald Mc Donald

För en massa år sedan jobbade en kille på Mc Donalds i Västervik. Han var trollkarl, gick under namnet Klas Kalas och var alltid sådär irriterande positiv. Hans liv verkade på något sätt gå ut på att typ trolla och montera hamburgare. TRODDE JAG. Ungefär samtidigt som Klas Kalas var verksam på Mc Donalds anlades en del skumma bränder på toaletterna på Västerviks gymnasium. Det blåstes upp ganska stort i lokaltidningen. Som jag uppfattade det så hände det aldrig något allvarligt, men intentionerna, de var onda!

I förrgår under förfesten i Davids studentrum kom så, fråga mig inte hur, bränderna på gymnasiet på tal, och det tog inte lång tid innan Erik kläckte ur sig, eller kanske snarare släppte bomben: det var Klas Kalas som var den skyldige! Kan inte annat än att tycka att det är så himla sorgligt med kontrasten mellan hans positiva framtoning på Mc Donalds och hans tämligen misslyckade försök att spränga skolan (vilket tydligen var fallet), som dessutom bara slutade med någon rökfylld korridor och lite sot på väggen. Undrar vad han tänkte på när han blåste upp ballonger och trollade fram pengar bakom barnens öron. Tändvätska?


Ny dag

Baba var sig likt (på det bra sättet). Jag försov mig nästan till jobbet idag, kom 10 min sent. Började halv två.

Presenter och farväl

Jag tackar och bockar samtliga inblandade som bidrog till min väldigt trevliga födelsedagskväll (och såklart också er som på annat sätt uppmärksammade dagen på olika sätt). Vi gick 1. till Shanti där vi åt middag, som verkade uppskattad trots att alla började svettas och fick uppsvällda läppar, och 2. till Carmen, som inte helt oväntat var fullsatt trots att det var måndag. Det är faktiskt rätt så trevligt ändå att fylla år när man inte bor hemma längre. Jag har fått paket i fyra dagar nu. Något ligger till och med just nu hos ICA Västermalmsgallerian och väntar på uthämtning. Har ingen aning om vad det kan vara. Ännu mindre vem det kan vara ifrån.

Ikväll planerar jag att dricka alkohol för fjärde gången på fem dagar. Kan inte minnas senast jag var på Baba Sonic, men gamla vänner förtjänar väl ordentliga avsked?


Hurra?

Ja, vad ska man säga? Jag, mamma och pappa, som igår i samlad trupp gick och röstade och till och med hoppfullt gimme five'ade våra val utanför vallokalen, kan nu konstatera att det gick åt helvete. Välkomna alla sänkningar, jag hatar er redan.

Jag fyller för övrigt 21 idag, och här är jag och tårtan jag fick i lördags:
tårta

...

Det verkar ju gå åt helvete.

Håll koll på kroppen

Glöm inte att rösta (och att hjärtat sitter åt vänster osv)!

Frappé!

Är i Västervik och fotograferas konstnärligt av min syster.

fika



Jenny again

Alltså Stockholm, varför kan jag inte lämna dig? Kan inte ens ta veckans tre lediga dagar och förflytta mig söderut för att rösta och bli lite födelsedagsfirad av föräldrarna utan att känna vemodet komma krypande. Imorgon sätter jag mig på Swebus' expressåk, istället för på 4:an, och byter Fridhemsplan mot Frituna en helg. Och trots att det nog blir bra, så kan jag inte låta bli att tänka på det bra som finns här. Men en helg liksom. Gud. Måste skärpa mig.

...

Hög tid att sova blev ligga vaken i flera timmar och vakna med ojämna mellanrum. Den sista sömnen innan klockan ringde upptogs av att drömma om hur jag försov mig. Kan efter snabb huvudräkning konstatera att jag inte ens sov tre timmar inatt. Och det enda jag borde göra nu är att sätta mig ner och läsa en engelsk seminarietext om konstruktivism och realism, och detta trots att min motivation ligger på ungefär minus tusen. Medie- och kommunikationsv. C, som från början framstod som en sådan bra idé, har verkligen inte imponerat det minsta. Det känns inte alls särskilt befogat att vi EN GÅNG TILL ska behöva ta oss igenom timtal av föreläsningar om positivism, strukturalism och hermeneutik. För även om jag förmodligen behöver uppdateras så ger det mig bara mer besvär än inblick.

Climbing walls

Eh. Det finns så mycket jag vill skriva. Men nä, det passar sig inte. Och imorgon ska jag upp halv fem, så det är hög tid att sova. Så får det bli istället.

Utebliven utekväll och några val

Snopet att, efter ha hängt där hela sommaren, missa sista kvällen på Trädgården. Första lördagen på jagvetintehurlänge som jag inte varit ute. Båda sakerna är lite sorgliga, fast på högst olika sätt. Det är som igår det får bli när alla man känner åker iväg/har vita dagar/mår dåligt på en och samma helg. Själv åker jag väldigt passande iväg nästa helg istället.

Sista veckan innan valet nu också. Lyssnade med ett öra på Gudrun Schyman idag på Medis, där jag och Hanna drack söndagskaffe i solen. Gudrun påstod att en av fem kan tänka sig att rösta på F! om  deras plats i riksdagen vore garanterad. Kan lite skamset erkänna att jag tillhör den där fega femtedelen av befolkningen, som helt enkelt inte vågar "slänga bort sin röst" på ett parti som kanske inte ens kan hjälpa till att hålla borgarna borta från tronen. Fast kanske bättre det än att inte kunna tänka sig att rösta på dem alls? Eller det var inget. Försöker nog mest bara legitimera min egen ynklighet.


Vin

There's a girl down in the corner
I think she's looking at you
And now she starts to smile
Oh, I think she's coming over
She's gonna talk to you
So what do you do

I think she's feeling lonely
And wants someone to hold
Her arms around tonight
So why don't you go on
And ask her if she wants
To spend the night with you
Two strangers out of blue


7kt

Vad är grejen med att alla skyller sina sjukdomar på mig nu? Minst fem personer har kommit och påstått att det är jag som är orsaken till att de är förkylda/har ont i halsen/allt. Ett par av dessa kan jag nog tycka har belägg för sina uttalanden, men i övrigt känner jag mig mer påhoppad än Folkpartiet. Beror det på att jag har skyltat med min oskyldiga förkylning i bloggen?

Mental stress

Det har varit världens sämsta lediga dag. Den började bra med att jag läste alla texter till fredagens seminarium i sängen, men sedan gick det mest utför. Har försökt organisera ihop alla möjliga jobb-, skol- och mötestider och upptäckt att jag får stå över sånt som jag, till skillnad från det andra, faktiskt sett fram emot. Som att åka till Daniela i Uppsala och se Whitest Boy Alive nästa vecka till exempel. Ikväll har jag dessutom lyckats planera in ytterligare en date med killen jag hyrde lägenhet av förra året. Dock ses vi bara av praktiska skäl, som alltid. Vi lyckas på något sätt fortfarande hitta anledningar till att träffas. Han kommer aldrig slippa mig, och jag aldrig honom. Det skulle inte förvåna mig om jag till slut hamnar i den där lägenheten, igen, för alltid. Isf ska jag tänka tillbaka på den här dagen och tänka att "den lediga dagen var nog inte så illa ändå".

Fin kväll för övrigt. Borde göra något.


Svärd och sånt

Jag fick sjukt dålig sömn i natt. Drömde om ninjor i hundratal som sprang runt i tunnelbanan och överföll folk. Stockholm var paralyserat. Och trots osannolikheten så känns det liksom så pass genomförbart att jag knappt vågar skriva om det här. Drömmen var nästan i klass med nazi-tågdrömmen jag hade när jag gick trean och vi just hade börjat prata om andra världskriget i skolan. Men ninjor? Någon som vill ge sig in i att analysera?

Promise less or do more

Okej, jag mår rätt bra ändå, trots att jag i helgen har cirkulerat kring ölhak, för långa klubbköer, Beckmansfester, kyliga (varm stämning såklart!) utomhusfestivaler och parker med söta kaniner. Allt detta i förmodligen för lite kläder för vädret. Idag la jag iaf undan alla mediciner på ett ställe där jag hoppas att de får ligga kvar tills bäst-före-datumet passerats. Vicks Blue är det mest smärtstillande jag tänker låta mig själv stoppa i mig för ett tag framöver.

Dag 7

Var kanske lite snabb med friskförklarandet där. Man kan säga att jag gick ett steg fram och två tillbaka i sjukdomsförloppet igår/inatt. Men lördagsplanerna är redan spikade och det vore ju synd att ändra på, även om det innebär ytterligare en promenad bakåt. Och jag är ledsen att bloggen mer börjat likna en sjukdomsjournal, men jag är så sällan sjuk att det helt enkelt får vara okej.

Everyone's a VIP to someone

Nu mår jag bra. Så pass att jag kan lyssna på The Go! Team och dricka Sofiero. Bra timat att bli frisk till helgen.