Låt mig vara i luften

Jag är inte rädd för kravaller. Jag är i allmänhet för att störta knäppa regeringar. Jag är iofs inte för bomber, men man gör det som krävs liksom. Men något jag inte kan acceptera är när något stör min flygresa. Jag är skraj som det är och där får faktiskt mänskliga rättigheter stå tillbaka. Jag behöver mitt vinsponsrade flyglugn. Annars blir det ingen semester i värmen. Please. Låt flygplatsen vara!

Fientligheten mot att ha paraply när det snöar

I går (i "stormen") fick jag en diss av K när jag använde paraply. Inte av stilistiska skäl, och inte för att han tyckte att det var något fel med det egentligen. Mer bara på grund av att det kändes märkligt på något sätt tror jag. Något man inte ska ha liksom. Och precis så känns det som om alla andra tänker också. Att man inte riktigt får.

Jag var den enda jag kunde uppmärksamma med paraply på hela dagen. Och då tittade jag ändå aktivt på vägen till jobbet när det snöade som mest. Varför har inte folk det? Snö är ju kallt. Snö är jobbigt att få i nacken. Snö förstör frisyren. Och sminket. Och snö blir faktiskt vatten när man kommer inomhus, och har inte håret pajjat innan så gör det det då. Så därför fattar jag inte.

Saker ni missat när jag har varit borta:

Magkatarren: Jag satt och klagade så pass på jobbet att min chef till slut tvingade iväg mig till läkaren. Min läkare (jag har en min nu, det var andra gången jag var hos henne, hon kände igen mig, vi skämtade) skrev ut tabletter och efter tre veckor var det bra. Jag känner den (katarren) ibland när jag har druckit för mycket kaffe eller inte ätit på länge. Den ligger liksom latent och signalerar att jag ska sköta mig. På så sätt är den bra.

Bonde söker fru: Kanske inte serien, men iaf mtt passionerade förhållningssätt till den. Hur roligt får man egentligen tycka att ens jobb är? Oförtjänt mycket tänker jag i det här fallet. Fixade all time high-rekord på sajten häromveckan. Inte Idol-siffror, men vem har någonsin sådana? Vi älskar varandra, jag och bönderna.

Min nya, kortare frisyr: Jag fick en fix idé om att klippa håret kort och bokade snabbt och ogenomtänkt en tid på den nya, lite trendigare salongen här i Hornstull. Och jag vet inte, tjejen kunde ju inte i förväg känna till den perfektionistiska sidan av mig, men nog tycker jag att man ska kunna kräva lite noggrannhet och precision när det kommer till folks (mitt) hår. Jag gjorde faktiskt en såndär grej jag aldrig gjort förut och gick tillbaks och bad om att få "klippa till det lite där bak". Även om det blev bättre tycker jag att hon misslyckades, och jag fick till och med ta fram min egen sax när jag kom hem. Men fan, det är ju så svårt att nå i nacken.

TV4-festen: Förfest hos min högsta chef, han fyller på champagne i glasen oavbrutet > 800personers-sittning, Takida spelar och charmar publiken genom att ropa ut "får man knulla mycket på TV4 då?" under desserten, spridda applåder > dans till ett hårdrockscoverband, jag och mitt sällskap ratar och dricker gratisvin istället > en säljare vill att jag ska säga mina tre favoritband, han känner inte till något av dem > säljare berättar att han vill dela taxi med mig hem, det säger jag att han inte får > Orup och Lena PH går på scenen, lyrisk stämning, "bättre än såhär blir det inte" tänker jag att många tänker > folk börjar gå hem > jag och två av mina bättre kollegor går inte hem > jag tar en bild på Leo och Orup med mobilen > rap-battle på parkeringen i väntan på taxin, ingen vinner > jag hoppar av taxin i Hornstull > jag har skoskav av högklackat > jag är full.

Så här är det nu

Det har ju stått still här nu. Tänker inte göra någon vidare analys, mer än att bara konstatera det.


Jag har exakt två veckor och två dagar kvar på mitt jobb nu. Den sista veckan tog jag ut i semester (vet fortfarande inte riktigt varför, har hela tiden sagt att jag ska klamra mig fast så länge jag kan) och åker då iväg på en sistaminuten till Thailand fram till julafton. Jag har aldrig varit i Thailand förut. Det ska ju tydligen vara världens shoppingparadis och paradis över lag så jag är hoppfull. Mest ska det bara bli så jävla skönt att vara någonstans med K som är varmt och inte Stockholm. Så det ser jag fram emot.


Och det är kanske töntigt, men sen ser jag fram emot det här:



Jag är för det här med par

Saker jag köpte på ICA tidigare i dag:

- 2 bananer
- 2 bröd
- 2 små Yoggi
- 2 lussebullar