Inga fula ankungar

svanofesten

Helgen har bestått av årets två finaste kvällar. Hur bra som helst.


1
2345
678910
11121314

1. På g  ||  2. Festplatsen  ||  3. Och utsikten ifrån den  ||  4. Gnuggis som inträdesbiljett  ||  5. Dansgolv + scen  ||  6. Fotbollsplanen och dess svalkningsmöjligheter  ||  7. Häng vid färjelägret  ||  8. Musik vid färjelägret  ||  9. Jag och min syster vid badrumsskåpet på toan  ||  10. HÄNG  ||  11. Vardagsrummet  ||  12. Dans i svartklubben  ||  13. Döda dagen efter  ||  14. Ön (och man kan skymta mitt gamla hus över skjulet)

Foto, i de flesta fall: XyoyoX, dvs min syster.

Höga kusten

På tal om världens underverk och sådant; imorgon åker jag till ett världsarv, där det återigen har blivit dags för världens bästa fest högst uppe på ett berg på världens bästa ö.

Valår

Följande röstade jag på:

Angkor, Kambodja
Chichen Itza, Mexico
Statyerna på Påskön, Chile
Kinesiska Muren
Kreml, Ryssland
Machu Picchu, Peru
Taj Mahal, Indien


Tänk om de "vinner"! Då kommer det kännas som om jag har bestämt, typ. Mäktigt. Hur som helst, jag har been there, done that på tre av dessa platser. Gissa vilka!


Wonders

Den 7/7 -07 ska de kungöra för vilka som blir världens sju nya underverk. Tydligen får vem som helst rösta och det kan man ju tycka är bra. Dock lär ju en majoritet (av de som över huvud taget har möjlighet att rösta) välja platser de själva besökt. Det tänker iaf jag göra.

Äh, jag bara skoja. Eiffeltornet och Frihetsgudinnan är väl pampiga, men långt ifrån några underverk. Kinesiska muren är dock given!

Yesterday was yellow, today is blue

Kristofer Åströms insats på Trädgården igår var en besvikelse. Inget band och endast en (1!) låt jag kände igen. Att döma av publikens snopna ansiktsuttryck behöver jag nog dock inte försvara min heder som fan, tror jag.

Han spelade liksom inte ens Poor young man's heart. Jag som trodde jag skulle få höra den, ståendes intill Dummy, tryckandes hans hand. Hårt. Som ytterligare ett förlåt. Eller ett bevis om man vill se det så. Men så blev det alltså inte. Kvällen vägdes upp av att jag såg personer jag kände åt vilket håll jag än tittade. Daniel skrev att ALLA var där, och så kändes det faktiskt nästan. Väldigt bra kväll bortsett från Åströms tveksamma bedrift.

På min hemvandring Fleminggatan upp hittade jag mitt i ett körfält en övergiven gul ballong. Rätt symboliskt nu när den dagen efter ligger på mitt golv och påminner om festligare tider. Borde kanske ta fram nålen.


Ketchup - ett ställningstagande

Jag har upptäckt en situation lika jobbig för samvetet som den med biståndsknappen på pantautomater, kort förklarat: det är jobbigt att panta, och när man väl gör det vill man ju faktiskt behålla pengarna själv (gammalt Skunkdagboks-inlägg). Hur som helst, i livsmedelsaffärerna finns det olika sorters ketchup att välja mellan. Inte bara olika fabrikat, utan även skilda ingredienser och sätt som ketchupen tillverkats på. Inte nytt för någon, men det är här de jävla småttingarna på axlarna kommer in. Ska man tänka på sig själv eller på omvärlden? Utan socker eller ekologiskt framtagen? En kombination existerar inte, vilket ju är logiskt om man tänker pantautomat - man kan inte både ge bort och behålla pengarna liksom. Det går emellertid inte att komma runt, man måste välja. Och jag väljer - själviskt framför ädelt, pengar framför biståndsknapp, utan socker framför ekologiskt, nyttigt framför smart. Vilken sorts ketchup har du samvete att köpa?

Short message, big feelings

Idag raderade jag alla de sms som skickades fram och tillbaka under en av de jobbigaste och mest påfrestande månaderna i mitt liv. Jag har tänkt göra det ett tag, men tvingades mer eller mindre idag på grund av platsbrist i inkorgen. Trodde att jag skulle falla in i någon melankolisk nedstämdhet, eller iaf att det skulle bli smått jobbigt på det lite vemodiga sättet. Men tack och lov så slapp jag, och avslutade den drygt en timmes långa nedskrivningssessionen (att radera utan att skriva ner sådant viktigt är uteslutet) med en befriande känsla av att ha gett plats för mer aktuella ord och känslor. Det är ju så jag vill ha det. Så som det är nu.

There's no Sthlm in Antagningsbesked

Jag vill inte flytta till Jönköping va?

Semester på olika håll

Jag är tillbaka i Stockholm efter en helg och några andra dagar i Västervik tillsammans med Dummy. Vi har levt loppan då det har vankats Visfestival. Detta är toppen på årets i övrigt ganska blygsamma turistskala, och får staden att kännas ganska trevlig ändå. Men bara kul har vi inte haft, vi oroar oss också. Min bror är i mellanöstern och det känns nästan som om han prickar av alla områden där det sker oangenäma saker i år. Södra Kina - check, Indien - check, Pakistan - check, Iran - check, Afghanistan - check. Nu är han i Kabul och jag undviker text-tv sen några dagar tillbaka. Det känns bättre så.


Tillägg:
Fast idag läste jag hela A-delen i DN, och det kändes också ganska bra. I jämförelse med Libanon-Israel så framstår Afghanistan, och t.o.m. Irak, som ganska händelsefattiga platser.

Snart tillbaka

Jag och bloggen har semester. Vi är bortresta och har det bra.

Hönan eller ägget?

Idag är jag och Baggio glada, och helgen har jag spenderat i Ekolsund med Dummy. När vi skulle cykla/gå och handla glass genade vi under motorvägsbron, där det fanns en massa moget och genomtänkt klotter. Man kan ju minst sagt undra vad konstnären ville ha sagt. Kanske författade han texten först, för att sedan konkretisera sin tanke med en bild. Eller så tänkte han kanske att en förklarande bildtext kunde underlätta förståelsen för hans något svårbegripna alster.


Fri parkering

Hörde just på tv att det tillverkas mer Monopol-pengar än riktiga pengar i världen. Kan det verkligen stämma? Okej att Monopol är sjukt populärt och kanske tom det mest sålda spelet. Men så är ju faktiskt också pengar rätt poppis, mer poppis än Monopol skulle jag gissa. Jag undrar förresten hur gatorna till den svenska versionen valdes ut. Uppenbart är ju iaf att prisfördelningen för att köpa dem inte överensstämmer med vad man måste betala för en lya vid platserna i verkliga livet.

monopol

The Big One?

Tydligen ska man vara ledsen över att man missar Accelerator ikväll. Men jag vet inte, jag känner inte av det. 550 spänn, samt öl på det, skulle lämna ett alldeles för stort hål i min sommarbudget. Det beror inte bara på det dock. Hellre ligger jag nog bara inne och tittar på Gladiator ikväll. Emellertid nåddes jag idag av ett glädjande besked på Lugers hemsida - Mogwai kommer till Stockholm i september! DET kan man ju inte missa.

"Looking for sex"

Måste säga att det finns en möjlighet att fyllebloggen så småningom blir en förträfflig underhållare.


Användarnamn: fyllan
Lösenord: alkohol

Blå bantas

Har utöver löpsedelsuttalanden ingen superkoll på vad som hänt i Almedalen hittills, men en sak har jag lagt märke till: Har inte Reinfeldt gått ner i vikt?

Under the festivalsun, friends from internet

Kanske borde man boka en biljett till Emmaboda, de ska tydligen ta slut REKORDTIDIGT i år. Vet inte ens om jag vill åka. Jag känner mig ovanligt ambivalent i frågan. Det brukar ju alltid bli bra, men det känns knappt värt att sova i tält för.

Säsongsanpassade öppettider

Från och med imorgon kommer min Pressbyrå ha umgängesvänligare öppettider. Att gå upp halv fem, samt att komma hem en halvtimme in i alla filmer som börjar klockan nio, är numera historia. Jag undrar om jag skulle försöka mig på ett tolvtimmarspass. Sju till sju, med både öppning och stängning, ett antal "men gud, står du här fortfarande?" och ett onormalt stort och inte alltför sunt intag av koffein och Italieninspirerad deg. Än har det inte föreslagits, men I can see it coming så att säga.

Mjölk är äckligt

Jag funderar på att bli bekväm hobbyvegan. Tänkte isf vara sådär lagom fejk och typ inte bry mig om innehållet i en del hel- och halvfabrikat samt äta det jag bjuds på (vi talar här om sådant som inte redan utesluts på grund av mitt val att vara vegetarian). I slutändan innebär min veganplan att jag skulle äta och laga mat i stort sett som jag gör nu, så det är egentligen ingen större uppoffring att tala om. Ska dock tänka över det både en och två gånger eftersom fetaost och gräddfil är återkommande element i min kyl. Undrar om min kaffe- och chiabatta-diet på jobbet hotas av mitt nya, eventuella, ställningstaganade.